Dünya

"Almanya'da esrarın yasallaşması planı Avrupa için 'domino etkisi' yaratabilir"

Almanya'da Esrarın yasalllaştırılması için sağlık uzmanları, ekonomistler ve kenevir üreticilerinden oluşan bir kurulla görüşmeler gerçekleştirilecek

01 Temmuz 2022 13:44

Almanya’da koalisyon hükûmeti, esrarın yasallaştırılması kararına ilişkin planları ve olası sonuçlarını değerlendirirken uzmanlar, Almanya'nın bu adımının diğer Avrupa ülkelerinde "domino etkisi" yaratabileceğini söylüyor.

The Guardian’da yer alan habere göre, Almanya’da Olaf Scholz’un koalisyon hükûmeti, seçim dönemi vaatlerinden olan esrarın yasallaştırılması planını yeniden gündeme getirdi. 

Esrarın yasalllaştırılması için sağlık uzmanları, ekonomistler ve kenevir üreticilerinden oluşan bir kurulla görüşmeler gerçekleştirilecek. Konuya ilişkin yasa taslağının 2022 sonuna kadar hazırlanması bekleniyor.

Düsseldorf Rekabet Ekonomileri Enstitüsü Direktörü Justus Haucap, Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’da esrarın yasallaşmasının “domino etkisi” yaratabileceğini söyledi. Haucap, “Yasa dışı esrar kullanımıyla ilgili daha büyük bir sorunu olan Fransa gibi ülkeler Almanya’yı yakından izliyor” dedi.

Almanya’nın esrarın yasallaşmasındaki temel motivasyonunun yasa dışı esrar ticaretinin önüne geçmek, satışın, çocuklara erişemeyecek şekilde kontrollü gerçekleşmesini sağlamak olduğu belirtiliyor.