Dünya

Almanya'da bir sanat galerisi, sergiye kendi sanat eserini asan çalışanını kovdu

10 Nisan 2024 12:46

T24 Dış Haberler

Almanya'da bir modern sanat galerisi, çiçeği burnunda sanatçının bir sergiye kendi eserini astığını keşfetmesinin ardından çalışanını işten çıkardı.

51 yaşındaki adam, Münih'teki Pinakothek der Moderne'de kendi resmini monte etmek için duvarda iki delik açmıştı. Yerel medya, adamın sanatsal atılımını gerçekleştirme umuduyla bu eylemi gerçekleştirdiğini bildirdi.

Galeriden bir sözcü eserin çok uzun süre sergilenmediğini söyledi.

Alman gazetelerine konuşan Tine Nehler, "Denetçiler böyle bir şeyi hemen fark eder" dedi ve eserin sanatçıya iade edildiğini sözlerine ekledi.

Adamın galerinin teknik hizmetler ekibinin bir çalışan olduğu ve kendisini serbest sanatçı olarak tanımladığı belirtildi. Çalışanın eseri 60'a 120 santimetre ölçülerindeydi ve boş bir geçide asılmıştı.

Adamın işine son verilmesinin yanı sıra galeriye girmesi de yasaklandı.

Avrupa'nın en büyük modern sanat galerilerinden biri olan galeride Pablo Picasso, Max Ernst ve Salvador Dalí gibi isimlerin eserleri sergileniyor.

Birkaç ay önce Almanya'nın Bonn şehrinde de benzer bir olay yaşandı. Çalışanlar Bundeskunsthalle'deki bir sergiyi toparlarken, halktan biri tarafından fazladan bir tablonun sergiye eklendiğini fark ettiklerini söyledi.

Galeri yetkilileri, X hesabından "Bunun komik olduğunu düşünüyoruz ve sanatçıyı tanımak istiyoruz. Lütfen iletişime geçin! Hiçbir sorun yok. Şeref sözü" diye yazdı.

Söz konusu sanatçı, tablonun kendisine ait olduğunu açıklamak için iletişime geçti.
Danai Emmanouilidis her zaman resimlerinden birini bir sergiye sokmak istediğini söyledi ve yerel kamu yayın kuruluşu WDR'ye verdiği demeçte "Taytımın üzerine giydiğim dev bir kapüşonla eserimi içeri kaçırdım" dedi.

Georgia adlı kadın portresi sonunda galeri tarafından açık artırmaya çıkarıldı ve geliri Köln'deki ArtAsyl adlı sanat yardım kuruluşuna bağışlandı.