Dünya

Almanya'da ayda 9 Euro'luk sınırsız ulaşım biletinin yazdan sonra da devam etmesi isteniyor

Haziran ayında, bölgesel trenler, otobüsler, metrolarda kullanılabilen 9 Euro bilet kampanyasından 31 milyon kişinin yararlandığı belirtildi

18 Temmuz 2022 15:46

Almanya’da hükûmete yaz ayları süresince aylık ülke içi sınırsız ulaşım biletini 9 Euro yapan sistemin devam ettirilmesi yönünde çağrı yapılıyor.

The Guardian’da yer alan habere göre, Almanya’da “9 Euro bilet” projesi, ülke içindeki herkese şehirlerarası sınırsız ulaşımda aylık 9 Euro’luk ücret sunuyor. Ağustos sonunda sonlanması beklenen kampanyanın amacının araç kullanımını azaltmak ve yaşam pahalılığına bir çözüm sunmak olduğu belirtiliyor.

Haziran ayında, bölgesel trenler, otobüsler, metrolarda kullanılabilen 9 Euro bilet kampanyasından 31 milyon kişinin yararlandığı belirtildi.

Demir yolu sendikaları ve çevreciler, kampanyanın büyük bir başarı olduğunu söyleyerek ağustos sonrasında da devam ettirilmesi çağrısında bulundu.

Alman Ulaşım Şirketleri Birliği yöneticisi Olivier Wolff, sınırsız haklı ulaşım bileti kampanyasının bir başarı olduğunu söyleyerek ağustostan sonra finansal olarak sürdürülebilir olması için aylık 69 Euro’luk bir sistem önerdi.