Dünya

Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa lideri Macron, ortaçağdan kalma kalede AB'nin geleceğini görüşecek: Masada Doğu Akdeniz krizi de var

20 Ağustos 2020 12:18

T24 Dış Haberler

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bugün Akdeniz'de bir adada bulunan ortaçağdan kalma bir kalede bir araya gelerek Avrupa'nın gündemindeki önemli konuları ele alacak.

Fransız liderlerinin genellikle yaz aylarını geçirdiği Fort de Bregancon'da gerçekleşecek zirvenin AB'nin gelecek haftalarda atacağı adımlarda belirleyici rol oynaması bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre masada Lübnan'daki durum, Lübnan'daki hükûmet karşıtı protestolar, Covid-19 salgını, Mali'deki darbe ve Doğu Akdeniz'deki Türkiye-Yunanistan gerilimi olacak.

Reuters'ın aktardığına göre Merkel, 15 yıllık Almanya liderliğine veda etmeye hazırlanırken AB'nin bazı konulardaki duruşunu resmileştirmek istiyor. Alman kaynaklara göre ikili zirvede Çin'in Brüksel ile ilişkileri, Brexit'ten sonra AB'nin coğrafi sınırları ve Avrupa'nın savunmasının güçlendirilmesi de konuşulacak.