Spor
Deutsche Welle

Almanlar milli takıma ilgisini kaybediyor

22 Aralık 2022 13:35

Alman toplumunun yaklaşık yarısının Almanya Milli Futbol Takımı'na olan ilgisini kaybettiği belirtildi.

Alman haber ajansı dpa'nın kamuoyu araştırma şirketi Yougov'a yaptırdığı ankete katılanların yüzde 46'sı milli takıma olan ilgisinin azaldığını dile getirdi.

Ankete göre, katılımcıların yüzde 26'sı, son üç büyük turnuvada hayal kırıklığı yaratan sonuçların bir sonucu olarak milli takıma olan ilgisinin büyük oranda azaldığını söylerken, yüzde 20'lik bir kesim ilgisini bir miktar kaybettiğini belirtti.

Ankete katılanların yüzde 34'ü milli takıma önceden de ilgi duymadığını ifade etti. Almanya Milli Futbol Takımı'na ilgisinin aynı şekilde devam ettiğini belirtenlerin oranı ise, sadece yüzde 18 oldu.

Son yılların bilançosu

Alman Milli Takımı, katıldığı son üç turnuvada erken aşamalarda elendi. Rusya'da 2018'de düzenlenen Dünya Kupası ve Katar'daki son Dünya Kupası'nda grup aşamasında saf dışı kalan Almanya, geçen yıl yapılan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da son 16 turunda İngiltere'ye mağlup olarak elenmişti. 

Flick: Yeniden heyecan yaratmalıyız

Alman milli takım teknik direktörü Hansi Flick, son Dünya Kupası'nda yaşanan hayal kırıklığı sonrasında, "Kupayı getirme borcumuz var. Yeniden heyecan yaratmalıyız. Her oyuncu her antrenör desteklenmek ister" ifadelerini kullanmıştı.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle