Spor

Alman efsanesinden Berisha övgüsü: Gerçek bir santrafor, Dünya Kupası için en iyi çözüm

Hamann, Berisha için "gerçek bir santrafor" dedi

08 Ekim 2022 11:58

Almanların efsane futbolcularından Dietmar Hamann, Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Hansi Flick'e Fenerbahçe'den kiralık olarak Augsburg'a gönderilen Mergim Berisha'yı kadroya alma çağrısında bulundu. 

Sezona Jorge Jesus yönetiminde giren Fenerbahçe, Enner Valencia'nın yükselen performansı ile Joshua King, Joao Pedro ve Michy Batshuayi'nin transferlerinden sonra Alman golcüyü kiralık olarak göndermişti.

Augsburg'da kiralık olarak gönderilen 24 yaşındaki Berisha, Bundesliga'da sahaya çıktığı dört maçta bir gol atarken iki kez de asist yaptı. Yükselen performansıyla dikkatleri üzerine çeken Berisha, Augsburg'un Bayern Münih'i 1-0 mağlup ettiği maçta takımını üç puana taşıyan golü atmıştı.

Almanların efsane ismi Dietmar Hamann Alman oyuncu hakkında övgü dolu sözler sarfetti.

Hamann, Berisha'nın Dünya Kupası'na götürülmesi yönünde gelen bir soruya; "Neden olmasın? Niclas Füllkrug hakkında konuşuyorsak, o zaman gerçekten Berisha hakkında da konuşmamız gerekiyor" diye yanıt verdi.

Hamann sözlerine; "Gerçek bir santraforu gözümüzden kaçırıyoruz. Benim için Berisha hâlâ en iyi çözüm. Neden böyle bir oyuncuyu davet etmiyoruz" şeklinde devam etti.

13 kez Almanya U21 takımında forma giyen Mergim Berisha, henüz A Milli Takım seviyesinde oynama şansı yakalayamadı.