Gündem

"Allah'ım Ekrem İmamoğlu'na şifa verme, ölsün" diyen oyuncu Recep Terzi: İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan özür dilerim

13 Mart 2023 17:32

AKP'li kimliğiyle bilinen oyuncu Recep Terzi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi. Terzi, 2020 yılında Covid-19'a yakalanan İmamoğlu için, "Allah'ım Ekrem İmamoğlu'na şife verme, ölsün" ifadesini yazmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından iktidarı eleştiren Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın oyuncusu olan ve iktidar partisi ile yakınlığı bilinen Terzi, şimdi de İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi.

Terzi, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nu da etiketlediği gönderisine şu ifadeleri yazdı: "Başta Ekrem İmamoğlu’ndan sonrada sayın Kılıçdaroğlu ve dahi kırdığım tüm yıprattığım sevenlerinden özür dilerim. Kimseye bir video içeriğinde kötü sözüm olmadığı için bir tweetle özrümün kabul edilmesini diliyorum."  

TIKLAYIN | Oyuncu Recep Terzi: Allah'ım Ekrem İmamoğlu'na şifa verme, ölsün

İmamoğlu'na "Ölsün" demişti

Terzi Covid-19'a yakalanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaptığı paylaşımda, "Allah'ım her tweet'imi şikayet edip dava açan ve beni tehdit edip rencide eden Ekrem İmamoğlu'na şife verme, ölsün" yazdı. Terzi, sosyal medyada paylaşımlarının tepki görmesinin ardından açıklama yaparak, "Ekrem İmamoğlu bana adam gibi mi davrandı ki ben ona sağlık sıhhat isteyeyim, adam olaydı da hastalığında sıhhat selametini isteseydim" demişti.

İktidarı eleştirdi

Daha önce İmamoğlu’na sert eleştirilerde bulunarak gündeme gelen Terzi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı belediye başkanlığından bu yana savunduğunu iddia ederek, geçtiğimiz haftalarda ise yine sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’ı eleştirmiş, “Bay Bay Kemal değil başta Süleyman Soylu ve Zehra Taşkesenlioğlu gibi, yani Sedat Peker’in isimlerini saydığı tüm kişileri devletin kurumlarında istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.