Spor

Ali Koç'tan Galatasaray'a Arda Güler teşekkürü

"Bu tip şeyleri daha fazla yapmamız Türk futboluna büyük fayda sağlayacaktır"

02 Haziran 2021 10:37

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, Galatasaray - Fenerbahçe U19 Ligi maçının ardından GS TV ekranlarında övülmüştü. Bunu öğrenen Ali Koç, Galatasaray'a teşekkür mektubu yollanması talimatı verdi. Koç, "Bu tip şeyleri daha fazla yapmamız Türk futboluna büyük fayda sağlayacaktır" dedi.

Süper Lig Elit U19 Ligi'nin 16. haftasında Galatasaray'ın evinde Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından GS TV'de Fenerbahçeli Arda Güler konuşulmuştu.

16 yaşındaki Arda Güler, Galatasaray maçında sol ayağıyla müthiş bir gol atmış ve maç boyunca sergilediği performansla da göz doldurmuştu.

GS TV sunucusu Serbay Şenkal, Arda Güler ile ilgili, "Fenerbahçe'de forma giyen Arda Güler var. Muazzam bir gole imza attı. 16 yaşında kendi takımını yönlendirme kabiliyeti, liderlik vasfı, önemli meziyetlere sahip bir futbolcu. Türk futbolu Arda Güler adında bir futbolcu kazanacak. Fenerbahçe'yi bu anlamda tebrik etmemiz gerekiyor. Bunlar bizim evlatlarımız" demişti.

Spor Arena'dan Süleyman Arat'ın haberine göre, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün gerçekleştirdiği basın buluşması sonrasında bu konudan yeni haberi olduğunu söyleyerek; "Bu tip şeyleri daha fazla yapmamız Türk futboluna büyük fayda sağlayacaktır" dedi. Ali Koç ayrıca konuyla ilgili Galatasaray'a teşekkür mektubu yazılması talimatı verdi.

Arda'nın sözleşmesi 2023'te bitiyor

Kariyerine Gençlerbirliği altyapısında başlayan Arda, 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına geçiş yaptı. Arda ile 2021'in başlarında profesyonel sözleşme imzalandı. Sezon başında Fenerbahçe ile profesyonel sözleşme imzalayan Arda Güler'in kontratı 2023 yılında sona eriyor.

Bu sezon U19 takımıyla 13 maça çıkan Arda Güler, 5 gol, 4 asistlik performans sergiledi.