Yaşam

Ali İsmail Korkmaz Vakfı gönüllülerinden maraton öncesi son antrenman

28 Ekim 2019 16:12

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) bu yıl da 41'inci Vodafone İstanbul Maratonu'na, Gezi protestoları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın düşlerini gerçekleştirmek ve burs sağladığı öğrenci sayısını artırmak için katılıyor. 3 Kasım Pazar günü gerçekleşecek büyük maraton öncesi Caddebostan'da buluşan Emel Korkmaz ve ALİKEV gönüllüleri, son antrenmanı birlikte yaptı.

"Toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dâhil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımıyla kurarak Ali İsmail'in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek" misyonuyla kurulan ve 5 yıldır faaliyetlerini sürdüren ALİKEV, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenimine katkı sunduğu bursiyer sayısını artırmak için 41'inci Vodafone İstanbul Maratonu'na dâhil oldu. Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve ALİKEV gönüllüleri, 3 Kasım Pazar günü düzenlenecek maratonun bir hafta öncesinde son antrenmanı yapmak için bir araya geldi.

“Ali İsmail'in yapmak istediklerini gerçekleştirmek için çalışıyoruz”

Antrenman öncesi konuşan Emel Korkmaz “Alikev olarak, İstanbul Maratonu'nda koşacağımız dördüncü senemiz. Her geldiğimde daha da umutlanıyorum. Ali İsmail'im birçok kişinin yüreğinde. Onun düşlerinin peşinden koşmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın umutları olmak ve onlara burs sağlayabilmek için yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ali İsmail'in ruhunu yaşatmak, düşüncelerini ve yapmak istediklerini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. 3 Kasım'da çok güzel bir maratonda beraber koşmak dileğiyle” dedi.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı hakkında

Ali İsmail Korkmaz 2011 yılında, henüz 17 yaşındayken, “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkânları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet desteği gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. “Düşlerinde Özgür Dünya” olan Ali İsmail Korkmaz, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok faaliyet yapmış ve toplum için yenilerini yapmayı planlıyordu. Hatta bu kapsamda yaptığı ve yapmayı planladığı etkinlikleri raporluyor ve günlüğüne yazıyordu. Ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı “Düşlerindeki Özgür Dünya” için yola çıktı.