Ekonomi

Aldığı girişimcilik belgesiyle kendi işinin patronu oldu

İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA)- OSMANİYE'nin Düziçi ilçesinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İŞKUR desteğiyle girişimci olan Hacer Can, kendi işyerini açıp, üç kişiye de istihdam sağladı

07 Eylül 2018 14:48

İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA)- OSMANİYE\'nin Düziçi ilçesinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İŞKUR desteğiyle girişimci olan Hacer Can, kendi işyerini açıp, üç kişiye de istihdam sağladı.
İlçeye bağlı Yarbaşı beldesinde alabalık restoranı açarak hayallerine kavuşan Hacer Can,  kendi işinin patronu oldu. Açtığı iş yerini 3 yıl boyunca başarıyla yürüten kadın girişimci, kuruluş aşamasındaki zor ve sıkıntılı süreci eşi ve çocuklarıyla birlikte var gücüyle çalışarak atlattığını söyledi. İlk yılda fazla bir kazancı olmayan, fakat azimle zorlu ve yorucu süreci başarıyla atlatan Hacer Can\'ın mekanına şimdilerde siyasetçi ve bürokratlar sıkça uğramaya başladı. Restoran; güzel manzarası, geniş mekanı ve leziz balıklarıyla müşterilerine hizmet vermeyi sürdürüyor.
Ekmek teknesi olan işletmenin, zaman içinde yanında istihdam ettiği çalışanlar için de ekmek kapısına dönüştüğünü aktaran Hacer Can, açtığı restoranla; birisi İşbaşı Eğitim Programı katılımcısı olmak üzere 3 kişinin istihdamına vesile olduğunu ifade etti. Hacer Can, girişimcilik hikayesini şöyle anlattı:
\"İŞKUR’un girişimcilik eğitim programına katılarak, iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi oldum. Kurs sonunda aldığım girişimcilik belgesiyle KOSGEB’e başvuruda bulundum. Başvurumun kabul edilmeyle birlikte gerekli malzeme ve teçhizatı alarak işyerini  açtım. İlk zamanlarda 10 müşterim olsun, bana yeter diyordum. Zaman içinde işlerimin oturması ve müşterilerimin sayısının artmasıyla birlikte bir de baktım saymayı bırakmışım. Tabi bu aşamaya gelmek hiç de kolay olmadı.Kuruluş döneminde  eşimle birlikte yemek yapımından sunumuna ve servisine kadar her şeyle ilgilendim ve çok yoruldum.\"
KADIN GİRİŞİMCİLERE TAVSİYE VERDİ
İlk yılda fazla bir kazancı olmayan, fakat azimle zorlu ve yorucu süreci başarıyla atlatan Hacer Can, kadın girişimci adaylarına da tavsiyelerde bulundu. Can, \"Girişimci olmak isteyen kadınlara, ilgi ve yeteneklerini keşfedip, piyasa şartlarında ayakta kalabilecekleri alanlarda, işyeri açmalarını tavsiye ederim. Dürüst ve samimi olarak çalıştıklarında kazandıklarını  göreceklerdir.\"
Osmaniye İŞKUR Şube Müdürü Deniz Aydın ile İş ve Meslek Danışmanı Hatice Öztürk, işletmeyi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir