Dünya

Albuquerque'ye Walter White ve Jesse Pinkman heykelleri dikiliyor

Albuquerque; hem Breaking Bad hem de Better Call Saul'a ev sahipliği yapmıştı

13 Temmuz 2022 15:04

T24 Dış Haberler

ABD'nin New Mexico eyaletinde bulunan Albuquerque kentindeki yetkililer, Breaking Bad dizisinin ana karakterlerinin bronz heykellerini tanıtmaya hazırlanıyor. 

Dizinin yaratıcısı Vince Gilligan'ın diziye ev sahipliği yapan şehre "karşılığında bir şeyler vermek için" yaptırdığı Walter White ve Jesse Pinkman heykellerinin kısa süre içinde dizinin hayranlarıyla buluşması planlanıyor. 

Gilligan, Sony Pictures Television ile birlikte bağışladığı heykellerin "otobüslerce turist çekeceğini" umduğunu söyledi. 

Breaking Bad evreninde geçen Breaking Bad ve Better Call Saul dizilerinin yanı sıra El Camino filmi de Albuquerque'de çekilmişti.

Gilligan, "15 yıl boyunca iki televizyon dizisi ve iki film için Albuquerque şehri bize çok iyi davrandı" dedi. 

White ve Pinkman heykelinin şehre dikilmesi kararına sinirlenenler de oldu. Bazı Twitter kullanıcıları, uyuşturucu kaynaklı ölüm ve suç oranı çok yüksek olan Albuquerque'ye uyuşturucu satıcısı olan karakterlerin heykellerinin dikilecek olmasına tepki gösterdi. 

Heykeltıraş Trevor Grove tarafından yapılan heykeller 29 Temmuz'da tanıtılacak. Törene Walter White ve Jesse Pinkman karakterlerini canlandıran Bryan Cranston ve Aaron Paul da katılacak.