Ekonomi

Albayrak: Türkiye hanehalkı borçluluğunda dünya ortalamasının çok altında

"Ekonomi ve kriz yönetimi konusunda Türkiye'ye karanlık günler yaşatanlar, bugün 'borçluluk' üzerinden yıpratma politikası izliyor"

17 Ağustos 2020 17:49

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin hanehalkı borçluluğunda 1291 dolarlık kişi başı borç miktarıyla gelişmekte olan ülkeler ve dünya ortalamasının çok altında olduğunu söylerken, "Ekonomi ve kriz yönetimi konusunda sabıkası kabarık olup Türkiye'ye karanlık günler yaşatanlar, bugün 'borçluluk' üzerinden ortaya koydukları yalanlarla kendilerince yıpratma politikası izliyor" dedi.

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin hanehalkı borçları ile kamu borçlarının verilerini paylaşırken, "Ekonomi ve kriz yönetimi konusunda sabıkası kabarık olup Türkiye'ye karanlık günler yaşatanlar, bugün 'borçluluk' üzerinden ortaya koydukları yalanlarla kendilerince yıpratma politikası izliyor" ifadelerini kullandı.

Albayrak, Türkiye'de hanehalkı borçluluğunda kişi başına düşen borç miktarının 1.291 dolar olduğunu belirtken, şöyle devam etti:

"Gelişmekte olan ülkelerde 26.680 dolar olan bu rakam; 6.271 dolar olan dünya ortalamasının çok altındadır. Kamu borçluluğunda ise Türkiye'nin rakamları dünya ortalamasının üçte biridir.

"Türkiye, hanehalkı ve kamu borçluluğu gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere kıyasla çok daha iyi durumdadır. Türkiye ekonomisi, dünden bugüne nasıl direncini koruyarak nice badirelere göğüs gerdiyse bu küresel krizden de daha da güçlenerek çıkacaktır."