Gündem

Alanya'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı

Gece karadan devam eden çalışmalara günün ilk ışıklarıyla hava araçları da katıldı

18 Eylül 2023 09:48

Antalya'nın Alanya ilçesinde çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığı belirtildi. 

Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkiindeki ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçrayan yangının söndürülmesi için çalışmalar gece boyunca sürdü.

Karadan devam eden çalışmalara günün ilk ışıklarıyla hava araçları da katıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin, arazöz, iş makinesi, itfaiye, su tankerleri, kamyon ve dozerlerle sürdürdüğü çalışmalara hava araçlarının da desteğiyle yangın kısmen kontrol altına alındı.

Dün başlayan yangın böyle görüntülendi 

Tahliye edilen evlerin çevresi tamamen yandı

Vadi yamaçlarında dağınık haldeki yerleşim yerleri dün tedbir amaçlı tahliye edildi. Bir ev yangın nedeniyle zarar görürken tahliye edilen 17 evin çevresindeki ormanın tamamen yandığı gözlendi. Kara ekiplerinin müdahalesiyle yangın evlere sıçramadı. Yangın vadi içerisine ilerledi. Vadiye giden yolun kenarlarındaki ağaçlık alanın da tamamen yandığı görüldü.

Bu sabah erken saatlerde havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale yeniden başlayarak kara ekiplerine destek veriyor.

Bakan Yumaklı'dan açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Antalya’nın Alanya ilçesindeki orman yangını havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" duyurusu yaptı.

TIKLAYIN - Antalya'daki orman yangını 24 saati geçti: 1 ev yandı, 17 ev boşaltıldı; İHA'lar devrede