Gündem

Alaattin Saral için kırmızı bülten çıkarılmış; uluslararası arama kararı çıkmasından iki gün sonra İstanbul'a geldi!

12 Haziran 2023 12:18

T24 / ÖZEL

TOLGA ŞARDAN

Belçika’dan pazar akşamı Türkiye’ye gelen ve gözaltına alınan Sarallar Suç Örgütü’nün lideri Alaattin Saral için Interpol tarafından yakalanması amacıyla Türkiye'ye gelişinden iki gün önce kırmızı bülten çıkarıldığı öğrenildi. Saral'ın kırmızı bülten çıkarılmasından sadece iki gün sonra pasaportuyla Türkiye'ye dönmesi dikkati çekti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yönetilen ve İstanbul Emniyeti’nce yürütülen Sarallar Suç Örgütü’ne yönelik operasyon kapsamında geçen hafta sonu önemli gelişme yaşandığı anlaşıldı.

Alınan bilgiye göre, geçen yıl haziranda İstanbul’da Sarallar Grubu’na yönelik başlatılan operasyon çerçevesinde örgütün lideri olan ve Alaattin Saral adıyla tanınan İlyas Saral, kayıplara karıştı. Operasyonu haber aldığı ve yurt dışına kaçtığı iddia edilen Saral’ın yakalanması mümkün olmayınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı devreye girdi.

Yapılan araştırmalarda Saral’ın yurt dışına çıktığının anlaşılmasıyla beraber İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca uluslararası arama ve yakalama kararı verildi. Karar, Adalet Bakanlığı üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Türk Interpol Dairesi’ne ulaştırıldı.

Türk Interpolü, hazırladığı dosyayı bir süre önce Fransa’daki Interpol Genel Sekreterliği’ne gönderdi. Interpol’de yapılan inceleme sonrasında, Saral hakkında kırmızı bülten yayımlandı. Interpol Genel Sekreterliği, kırmızı bülten yayımlandığını geçen perşembe Ankara’ya bildirdi.

Kırmızı bülten, İstanbul’da 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan suç örgütü yargılama dosyasına girdi.
Bu gelişmeler yaşanırken, Saral’ın söz konusu kararının üzerinden iki gün geçmesinin ardından kendi adına düzenlenmiş pasaportla İstanbul’a gelmesi dikkati çekti.

Saral’ın kendisiyle ilgili uluslararası yakalama kararının çıkmasını öğrendikten sonra Türkiye’ye geldiği yorumları yapılırken, ülkeye gelmesi sebebiyle hakkında yayımlanan kırmızı bülten de düşmüş oldu.