Spor

Al Hilal teknik direktörü Jorge Jesus'tan itiraf: Çalıştığım 3 takımı özlüyorum

17 Aralık 2023 09:04

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jorge Jesus, basın mensuplarına konuştu. Suudi Arabistan Ligi ekibi Al Hilal'de görev yapan Jesus, önceden çalıştırdığı 3 takımı özlediğini söyledi.

Al Hilal'in Portekizli teknik direktörü Jorge Jesus, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Jorge Jesus yaptığı açıklamada, "Şu anda Porto'nun başına geçme ihtimalim çok zor. Dünyanın en yüksek maaşlı antrenörlerinden biriyim. Portekiz'e dönme ihtimalim şu anda yok. Tabii ki futbolda ne olur bilinmez. Sportif başarılara baktığımız zaman önümüzdeki iki yıl kesinlikle Portekiz dışında kalacağım" dedi.

"Dünyanın en iyi oyuncularına sahibiz"

Jorge Jesus, "Portekiz'deki neredeyse bütün maçları izliyorum. Portekiz futboluyla ilgileniyorum, buranın futbolunda kalite var. Portekiz futbolunun gelişimine, tutkusuna, dengesine ve refahına pek elverişli olmayan durumlarla karşılaşmaya devam ediyoruz. Bazen oyuncularıma da söylüyorum, 10 milyon nüfuslu bir ülke olmamıza rağmen dünyanın en iyi oyuncularına sahibiz. Her yıl Şampiyonlar Ligi'ne çıkan takımlarımız var. Her zaman büyük düşünmeleri gerekiyor. Kulüp yöneticileri büyük düşünüyor. Avrupa'da büyük takımda oynayan birçok futbolcumuz var. Bu şekilde hayatta kalıyoruz. Bugün geldiğim noktada Portekiz takımlarına ve futboluna teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Braga, Benfica, Sporting...

Portekiz'in önemli kulüpleriyle ilgili değerlendirme yapan Jesus, "Benfica, Sporting ve Braga'yı çalıştırdım. Sadece Porto'yu çalıştırmadım. Braga çok iyi bir sezon geçiriyor. Şu anda ülkenin en iyi 3 takımından biri haline geldi. 3 kulübün de büyük bir taraftar kitlesi var. Şu anda lig dengeli gidiyor. Kimin daha iyi oynadığını söylemeyeceğim. Dört takıma da bol şans diliyorum. Özellikle çalıştığım 3 takımı da özlüyorum. Braga, Benfica, Sporting gibi takımları her zaman özlersiniz. Onlara başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı.