Gündem

Akşener: Okçular Vakfı'na İBB’den 16,5 trilyon lira aktarılmış, yahu Malazgirt muhaberesinde bu kadar ok atılmadı

21 Mayıs 2019 23:27

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, adını anmadan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi oğlu Bilal Erdoğan’ı kastederek, “Okçuluk Vakfı'na 16.5 trilyon lira yatırılmış. Yahu Malazgirt Meydan Muharebesi'nde bu kadar ok atılmadı. Koca Anadolu fethedildi bu kadar ok atılmadı. Gençler bu nasıl oktur? Sanki S-400 füzesi” dedi.

Akşener grup toplantısında yaptığı konuşmada İBB'nin vakıflar için yaptığı harcamaları gündeme getirdi. Akşener, İBB'den 16.5 trilyon lira yatırıldığını hatırlatarak "Yahu Malazgirt Meydan Muharebesi'nde bu kadar ok atılmadı. Koca Anadolu fethedildi bu kadar ok atılmadı" ifadelerinin kullandı.

Akşener'in konuşmasından ilgili bölüm şöyle: "Yeni moda şu; çocuğa, eşe, dosta vakıf kurdurtuyorlar. Sonra devletin, milletin parasını bu vakıflara aktarıyorlar. Sadece İBB'den bu vakıflara 850 trilyon lira aktarılmış. Kimin vakfı olduğunu biliyorsunuz, Okçuluk Vakfı'na 16.5 trilyon lira yatırılmış. Yahu Malazgirt Meydan Muharebesi'nde bu kadar ok atılmadı. Koca Anadolu fethedildi bu kadar ok atılmadı. Gençler bu nasıl oktur? Sanki S-400 füzesi."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2018 için hazırladığı ama ilan etmediği, 56 sayfalık STK (Sivil Toplum Kuruluşu)-Okul-Yurt Faaliyeti Raporu'nda mütevelli heyetinde Bilal Erdoğan’ın bulunduğu Okçular Vakfı'na 16.6 milyon TL aktarıldığı ortaya çıkmıştı.

TIKLAYINIZ- İBB'den Türkiye Gençlik Vakfı'na 74.3 milyon TL destek

TIKLAYINIZ- İBB'den Meral Akşener'in Okçular Vakfı iddialarına yanıt