Gündem

Akşener: Kol kırılır yen içinde kalır, Türkiye'nin cumhurbaşkanına laf söyletmeyiz

"Soğanın 6 lira, biberin 18 lira olduğu ülkede menemen soğansız da olur bibersiz de"

05 Şubat 2019 09:36

Türkiye ile ABD arasındaki Suriye konusuna değinen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Hadsizce tehditlere boyun eğmeyin. Korkmayın. Türk milleti güçlüdür" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Cumhurbaşkanının yaptığı hataların sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyen Akşener, "Ama kol kırılır yen içinde kalır. O makamda oturan kişi kim olursa olsun Türkiye'nin cumhurbaşkanına kimseye laf söyletmeyiz. O makam bağımsızlığımızın sembolüdür" diye konuştu.

Akşener, hayat pahalılığından şikâyet etti. Fırın kullanmanın artık lüks sayıldığını söyleyen Akşener, "Türkiye'yi öyle bir hale getirdiler ki menemen zengin yemeği oldu. Soğanlı mı olur, soğansız mı olur tartışıldı. Ben size deyim, soğanın 6 lira olduğu bir ülkede menemen soğansız olur. Şimdi de biberli mi değil mi diye soruyorlar. Biberin 18 lira olduğu ülkede menemen bibersiz de olur. Bu gidişle sofralar menemensiz olur" diye konuştu.

Asıl 31 Mart yerel seçimlerin ardından AKP iktidarının birçok şeye zam yapacağını ifade eden Akşener, vatandaşlara, "Kulaklarını çekin" dedi. Akşener, "Kulak çekerseniz seçmen veli nimet olur. Herkes sizin ayağınıza gelir. EYT'liler fırçalanmaz. Onun için 31 Mart'ta vereceğiniz karar sizin için önemlidir. Şımarıklığın ortadan kalkmasına bu kulak çekme vesile olacaktır. Kadınlara sesleniyorum, anne terliği de atabilirsiniz" sözlerini sarf etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler için partisinin 8 adayını daha açıkladı:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan aday: Dursun Ataş

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Orkun Şıktaşlı 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı: Mehmet Ejder Demir

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Tuna Işıkhan

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin

Kütahya Belediye Başkan adayı: Aynur Sezer

Adıyaman Belediye Başkan adayı: Abdülkadir Kırmızı

Muş Belediye Başkan adayı: Erkan Çelikoğlu

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Bir kere daha söylüyorum bu salonu dolduramayacağımız düşünüldü. Alaha çok şükür doldurdunuz şereflendirdiniz. Bugün 2 bin kişi giriş yapmış bir kısım arkadaşımız dışarıda kalmış allah hepinizden razı olsun.

"10 yılda 15 milyon genç yarattık her yaştan diyordu marşta. Türkiye Cumhuriyeti 15 milyondan çoğaldı 82 milyon kocaman bir aile oldu. 10 binlerce yıllık varlığımızı TBMM çatısı altında yeni bgin yıllara taşıyoruz. Ne mutlu bize. Ne mutlu göğsünü gere gere Türk'üm diyene.

"Seçimdir ittifaktır partidir nihayetinde laftır sözdür. Bir velvele başladı yine. Ne olacak sanki, inşallah demokrasinin görevini yerine getireceğiz. Ama aklı selimden sükunetten hiç ayrılmadan. Birbirimizi kırmadan incitmeden ayırmadan yüz yüze bakmaya devam edeceğiz. Üçkağıtçıya hadi oradan be deyip haddini bildirmek gerek. Bugün koltuğu meşgul edenlere tavsiyemdir. Millet için iyi bir şeyler yapmak istiyorsanız sevmeyi deneyin. İsraf etmek yerine yetinmeyi, istiflemek yerine doymayı, kırmak yerine onarmayı deneyin, suçlamak yerine gönül almayı deneyin o zaman anlayacaksınız bizi. Eskiler belediye başkanlarına şehremini derlerdi. Yani şehrin güvenileni emini, Denenmişlerden bir şey olmuyor halim perişan diyorsan gözün başkasını arar. Gözleri felfecir okuyanlar kaybedersek daha ihale alamayız diye sinsi sinsi planlar yapıyorlar.

"Küçük ve güdük adam, bu tuhaf kafaları nereden edindin?

"Bu gidişle sofralar menemensiz olur"

"Hem sandık güvenliği yazılımlarımız hem de avukatlarımız sandık güvenliği ekiplerimizle vatandaşlarımızın oylarını koruyacağız. Kanunsuz işler yapmayı aklından geçirenler buyursun gelsin yapsın da görelim.

"Sadece babası üzerinden herhangi bir evladın suçlanması olmaz. İyi Parti'ye düşmanlık edenler, düşmanlık edebilmek için dininizi ortaya attılar. Yapmayın be kardeşim. Yazıktır, günahtır. Bizim kimseyle bir düşmanlığımız yok. Ucuz yöntemlere başvurmayın, siyaseti bu kadar ayağa düşürmeyin.

"Seçim hay buyu ile bizi asıl meselemizden uzaklaştırdıklarını sanıyorlar. Sanıyorlar ki ne kadar gösterişli tören yaparlarsa millet de kendini zengin zannedecek. İşler terk gidince suçu birilerine yıkıyorlar. Hayat pahalılığının sebebi pazarcılardır dediler, soğanı patatesi suçladılar. Şimdi de marketleri tehdit ediyorlar. 82 milyon hayat pahalılığıyla mücadele ediyor. Akşam iki saat televizyon izlesen, 2 de lamba yaksan 150 lira fatura geliyor. Fırın çalıştırmak artık lüks sayılıyor. Milletimiz geçmediği köprü, gitmediği hastane için 5 müteahhide para ödüyor. Ayağınızı denk alın. Milletin kesesinden beslendiğiniz yeter artık. Türkiye'yi öyle bir hale getirdiler ki menemen zengin yemeği oldu. Soğanlı mı olur, soğansız mı olur tartışıldı. Ben size deyim, soğanın 6 lira olduğu bir ülkede menemen soğansız olur. Şimdi de biberli mi değil mi diye soruyorlar. Biberin 18 lira olduğu ülkede menemen bibersiz de olur. Bu gidişle sofralar menemensiz olur.

"Bütün bunların sebebi damatsa, neden hâlâ o koltukta oturuyor?

Emeklilikte yaşa takılanlar

"Bunlar asıl zam yağmuruna 31 Mart'tan sonra başlayacak. Kulak çekin ki yapmasınlar. Kulak çekerseniz seçmen veli nimet olur. Herkes sizin ayağınıza gelir. EYT'liler fırçalanmaz. Onun için 31 Mart'ta vereceğiniz karar sizin için önemlidir. Şımarıklığın ortadan kalkmasına bu kulak çekme vesile olacaktır. Kadınlara sesleniyorum, anne terliği de atabilirsiniz. Emekli olma hakkı kazanmış binlerce vatandaşın haklarını gasp etmeyin. EYT'lanların durumu sizin hatalarınızı ört pas edemez. EYT'lilerin hakkını söke söke alacağız.

"Türkiye'nin bütün esnaflarını fırsatçılıkla itham etmeyin. Onları rahatladın, bunu yapmazsanız mutfaktaki yangın daha da büyüyecek. 2006 yılında tarım için çıkardıkları kanun teklifine kendileri uymuyor.

"Markette KDV'yi yüzde 1'e indirin.

"İyi Parti Iğdır’da ve Ahlat’ta aday çıkarmayacağını ilan ediyor"

"Her seçimden önce mutlaka filan şehrimizde petrol bulunuyor. Türkiye zengin olacak diye haber yaptırırlar. Mutlaka yerli araba, yerli uçak haberleri yaptırırlar. 2015'ten 2019'a kadar o bahsettikleri uçak nedense hâlâ yere inmedi. Üstünden 4 yıl geçti hâlâ uçağı gören yok. 8 Kasım'da bit açıklamamda AKP ile HDP arasında el altından görüşmelerin yaptığını biliyorum ve bunları paylaşıyorum. Geçen hafta da ortaya çıktı ki iki partinin grup başkanvekilleriyle görüşülmüş. Ne konuşmuşlar, ne çevirdiler bilen yok. Kapılı kapılar ardından şimdi yeni şeyler planlıyorlar. AKP'ye oy veren yurttaşlarım oy almak için AKP'nin HDP ile yakınlaşmasına razı mısınız? Bu konuda samimi olmadıkları gibi bir de İyi Parti’ye çamur atıyorlar. Iğdır’da olanlara bakılınca kimin nerede olduğu çok net görülüyor. Balıkesir'de Denizli de İyi Parti'ye karşı beka diyerek ittifak kuranlar, Iğdır'da ittifak kurmuyor. İyi Parti Iğdır’da ve Ahlat’ta aday çıkarmayacağını ilan ediyor.

"Iğdır'a bakınca kimin nerede durduğunu anlarsınız. bakıyorsunuz beka beka diyerek Manisa'da Mersin'de İyi parti'ye karşı aday çıkarıyorlar, Iğdır'da çıkarmıyorlar.

"Türkiye'nin cumhurbaşkanına kimseye laf söyletmeyiz"

"Körfez Savaşı'nın ardından 36. paralel denerek uydu devlet kuruldu. Aynı şekilde bir devlet kurulmasını Türk milleti mücadele etmemelidir. Oraların güvenli hale getirilmesinin tek yolu terör yapılarının dağılmasıdır. Birkaç gün içerisinde harekata başlıyoruz diyerek vaçgeçmek halel getirir. Türkiye'yi yönetenlere seslenmek isterim ki, hadsizce tehditlere boyun eğmeyin. Korkmayın. Türk milleti güçlüdür. Cumhurbaşkanı'nın yaptığı hataların sonuna kadar takipçisi oluruz ama kol kırılır yen içinde kalır. O makamda oturan kişi kim olursa olsun Türkiye'nin cumhurbaşkanına kimseye laf söyletmeyiz. O makam bağımsızlığımızın sembolüdür. Sayın Cumhurbaşkanı tehditlere boyun eğmeyiniz gereğini yapınız ve ülkemizi daha büyük felaketlerle karşılatmayınız. Bağırıp çağırıp sonra kapı arkasında anlaşma yapmakla olmaz.  Bu kadar korkmayın be kardeşim. Cumhurbaşkanı Suriye ile alt düzeyde görüşmeye başladığımızı belirtti. Ne görüşüyorlar bilmiyoruz ama çözülmesi gereken sorun nedir onu biliyoruz. Bir an önce Suriyeli sığınmacıları evlerine sağ sağlim evlerine göndermeyi konuşun. Sakın ola karşımıza Suriyelilere vatandaşlık verelim diye çıkmayın, aklınızdan bile geçirmeyin.

Tank palet fabrikası tepkisi

"Sakarya'daki tank palet fabrikasını Ethem Sancak'a bir diğer deyişle Katar'lılara neden ve niçin verildiğini soruyoruz, ses çıkmıyor. Gerçekten merak ediyoruz. Varsa haklı bir gerekçeniz söyleyin de bilelim. Çünkü endişeliyiz. Bunu stratejik bir hata olarak görüyoruz. Ama biliyoruz ki iyiler her zaman kazanır. Mayasında iyilik olan milletimiz içinden hainlik çıkanları eninde sonunda cezalandıracak. Buradan iyilere çağrıda bulunuyoruz, en yiğit kişi nefsini yenebilendir diyen Hz. Ali'nin yaptığı gibi yapın. İnandıklarınız için her şeyi yapın ama işin içine nefis girince orada durun. Derdimiz bir, mücadelemiz bir. Biliyoruz ki 82 milyon hayat pahalılığıyla mücadele ediyor.

"Baş örtüsüne uzanan eli koparırım diyen bendim ben"

"Mahalle aralarında fısıltı yayıyorlar. AKP kaybederse başörtülüler sokaklarda gezemezlermiş. Bugünün caka satanlar başörtüsüne el uzatan o el 28 Şubat'ta sus pus oldular. Baş örtüsüne uzanan eli koparırım diyen bendim ben. O genç kızlarımıza barikat olan bendim ben. Bizim olduğumuz yerde kimse birinin ne başörtüsüne ne de saçının bir teline dokunabilir. O dönem bir milletvekili vardı. Hakkında bu konuda fezleke yazılan tek millet vekil vardı. Bendim ben. Başörtüsüne uzanan el de, saçı açık kadının saçının teline uzanan el de o gün nasıl bir tavırla karşı karşıya kaldıysa, bugün de aynı tavırla karşı karşıya kalacaktır. Ben o gül yüzlü, aklı fikri becerisi olan, kapalısı, açığı pırıl pırıl kızlarımla, yiğit ahlaklı delikanlılarımla gül gibi geçineceğim, birlikte çalışacağım. 

"25 senedir siz yönetiyorsunuz kardeşim. Bugün vaat ettiklerinizi 25 yıl önce neden yapmadınız?"

İyi Parti'de inatlar bir araya geldi. Bu inatlık çok hoşuma gidiyor. Bizde emir almak yok."