Politika

Akşener'den partililere çağrı: 23 Haziran’a kadar bir yanağına tokat atana diğerini dönüp ‘buraya da at’ diyeceksiniz

"Provokasyona gelmeyeceksiniz. 23 akşamı kazanılacak sonuçtan sonra aşırı sevinmek yok"

18 Haziran 2019 18:46

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YSK’nın verdiği iptal kararı nedeniyle 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul seçimlerine ilişkin partililere “provokasyonlara gelmeme” çağrısında bulundu. Akşener, “Sizlerden bir ricam var 23 Haziran’a kadar bir yanağına tokat atana diğerini dönüp ‘buraya da at’ diyeceksiniz. Provokasyona gelmeyeceksiniz. 23 akşamı kazanılacak sonuçtan sonra aşırı sevinmek yok. Gayet olgun, vakur bir şekilde sevinebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Kağıthane’de vatandaşlara seslenen Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Hatırlıyor musunuz bir tane papaz vardı, ABD tehdit etmişti. Biz hükümetin yanında durduk o zaman da dedim İncirliği kapatın diye. Sonra ne oldu papaz kaçtı, kaçtı!

Seçilmiş bir belediye başkanı ile onun karşısında kaybetmiş bir adayın yeniden yarıştığı bir seçim için seçim çalışması yapıyoruz. 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nu yeniden seçip inşallah koltuğuna oturtacağız. 18 günde Türkiye’de bir yumuşama oldu. Ben Üsküdar’da ikamet ediyorum. İlçe belediye başkanlığını Cumhur İttifakı’nın adayı kazandı. Başarılar diledik. Ama büyükşehir belediyesini İmamoğlu kazandı. 18 günde ne oldu, insanlarda bir yumuşama meydana geldi. Gençlerin yüzünde bir gülümseme oluştur.

Sandığı tekmelemenin, millet iradesini tekmelemenin manası ne? İyi Partili kardeşlerim çalışıyorsunuz, CHP ilçe Başkanı’mda burada onlar da çalışıyorlar. Allah razı olsun.

Genel bir asabiyet var. Sizlerden bir ricam var 23 Haziran’a kadar bir yanağına tokat atana diğerini dönüp ‘buraya da at’ diyeceksiniz. Provokasyona gelmeyeceksiniz. 23 akşamı kazanılacak sonuçtan sonra aşırı sevinmek yok. Gayet olgun, vakur bir şekilde sevinebilirsiniz. Mazbatayı alıp, İmamoğlu kardeşimi İBB’ye götürürken biraz kalabalık yapma hakkınız var. Ben bir seçmen gibi çalışıyorum. Genel Başkan sıfatıyla çalışmadığımı biliyorsunuz, Meral Akşener olarak nasıl çalıştığımı da görüyorsunuz.

İmamoğlu kardeşim hayırlısıyla bu işi aldı ama rehavete kapılmak yok. İnşallah 23’ü akşamı, milletimizin teveccühü, Allah’ın inayetiyle inşallah Ekrem kardeşimi kazandıracağız.”