Gündem

Akşener'den imalı açıklama: Kefalet koyuyorsun, yamuk çıkıyor, sonradan öğreniyorsun, onun için hür ve müstakiliz!

Akşener, İstanbul'da seçim çalışmalarını sürdürüyor

15 Mart 2024 10:40

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Esenyurt’ta gerçekleştirilen iftar programında dikkati çeken açıklamalar yaptı. Partisinin Esenyurt ve büyükşehir adayları için oy isteyen Akşener’in, “kefalet koyuyorsun, yamuk çıkıyor kardeşim. Sonradan öğreniyorsun. Getiriyorlar bir bakıyorsun ana neler yapılmış… Onun için hür ve müstakiliz. Başkasının önerdiği hiç kimsenin arkasında durmayacağız” ifadeleri dikkati çekti.

İyi Parti'nin ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım, Akşener'in 2019 seçimlerinde destek çıktığı CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş hakkında usulsüzlük iddialarında bulunmuştu. Öte yandan Millet İttifakı'nın sona ermesinden sonra yerel seçimlere kendi adaylarıyla gitme kararı alan İyi Parti'den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik de çok sayıda eleştiri gelmişti. 

Akşener, İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Buğra Kavuncu’ya ve Esenyurt Belediye Başkanı adayı Muharrem Yıldız’a, "Valla söz verdikçe de sonra bazen ayva çıkıyor. O konuda da yani kırarım bacaklarınızı eğer yamuğunuz olursa ona göre. Peşinen onu söyleyeyim. Her ikisi de çalmayacak çaldırmayacak. Zaten yaparsanız koparırım kulaklarınızı" diye uyarı yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Küçükçekmece ve Avcılar’da esnaf ziyaretinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından Esenyurt’ta gerçekleştirilen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.

“Esenyurt’ta DEM’leniliyor!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Ramazan ayı mübarek olsun. Allah tuttuğumuz oruçları inşallah mukaddes kılsın, kabul etsin.” sözleriyle başladığı konuşmasında; “Yerel seçim var. Seçime gidiyoruz ve bu seçimlere giderken bir karar aldık. Aman Allah'ım hem candaşta hem yoldaşta yani 2 taraf medyada da söylenmedik hakaret, işitilmedik iftira kalmadı. Hür ve müstakil kararımızın bu kadar rahatsız ettiği bir Türkiye’de demek ki çok doğru bir iş yapmışız. Ülkemize karşı çok iyi bir iş yapmışız. Bize hakaret edenler başkalarının gösterdiği adayların karşısında tek kelime etmediler ve ne mutlu ki İstanbul’da ve Türkiye’de, ilçelerimizde hemen hemen her parti kendi adayını göstermek durumunda kaldı. Ama Esenyurt'un bir özelliği var Esenyurt’ta “DEM”leniliyor. Ne Esenyurt’muş be kardeşim!” ifadelerini kullandı.

“Düzensiz göç, düzensiz trafik ve mahvedilen gençler...”

Akşener Esenyurt’ta bir restoranın camında “Esencılıs” yazdığına dikkat çekerek; “Bunun anlamı ne? Bunun anlamı aşırı derecede sığınmacının yer aldığı bir ilçemiz olması. Aşırı derecede düzensiz göçün yer aldığı, yığıldığı bir ilçemiz olması ve bunun getirdiği güvenlik sorununun, bunun getirdiği gençlerimiz arasındaki uyuşturucu sorununun had safhada oluşu. Betonlaşmanın had safhada oluşu…  Otelde kaldık, kıldık namazlarımızı geliyoruz buraya. 10 dakikalık yolu 25 dakikada geldik. Demek ki beton yığınının içinde bir de ne var? Trafik var. Düzensiz göç, düzensiz trafik ve mahvolan, mahvedilen gençler. Bütün bunların düzeltilebilmesi için önce Esenyurt’ta, sonra büyükşehirde İYİ Parti'ye oy vermenizi rica ediyorum. Elimi güçlendirin, elimi tutun ki nasıl düzeldiğini görün.” şeklinde konuştu.

“Suriyelilere para buluyorsunuz da emekliye mi bulamıyorsunuz kardeşim?”

İYİ Parti’nin gündeme getirmesiyle iktidarın EYT konusunda harekete geçtiğini hatırlatarak konuşmasına devam eden Meral Akşener, emeklilere seslenerek; “EYT’ye söz verilmişti. Yerine getirmemişlerdi, biz ısrar ettik, çözüldü, eksik çözüldü. Şimdi emeklileri konuşuyorum çünkü emekliler aç. “Yerel seçimle emeklilerin ne alakası var?” diyebilirsiniz. Yerel seçimle emeklilerin çok alakası var. Bir kere belediye başkanlarımız sosyal belediyeciliği yapacaklar. Emeklilerimize ve gençlerimize, ev kadınlarımıza yardımcı olacaklar. Bu başka bir şey ama onun ötesinde muhalefet olmak, halkın avukatı olmaktır. İktidar olmak ise hizmet etmektir. Şimdi buradan “hodri meydan” diyorum Sayın Erdoğan! 17 gün kaldı. Çıkarın emeklilerin haklarını. Bu bayramda emeklilerimize 7.000 TL ikramiye verin. Emeklilerimize 11.000 TL seyyanen zam verin ve en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine getirin. Bu 17 gün içerisinde emeklilerimiz oylarınızı size versin ama bunu yapmıyorsanız emeklilerimize sesleniyorum oylarınızı İYİ Parti'ye verin belediyelerde. Görün, muhalefet nasıl yapılırmış! Hodri meydan! Ben şimdi bunları söyleyince diyorlar ki “para yok, bütçeyi bozacak.” Peki Esenyurt biliyor, yakından tanıyor. Suriyelilere para buluyorsunuz da emekliye mi bulamıyorsunuz kardeşim?” dedi.

“Bütün atanamamış öğretmen kardeşlerimden İyi Parti'ye oy istiyorum!”

Akşener Avcılar’da karşılaştığı atanamayan öğretmenle konuşmasını anlatarak atanamayan öğretmenlerden İYİ Parti’ye oy istedi; “Bugün Avcılar’da bir mağazaya girdik. Süs eşyaları satıyor. 2 çalışan gençle karşılaştım bir tanesi nişanlı. Birisi Ağrılı, birisi Adanalı. Okuldan arkadaş nişanlamışlar. İkisi de Mütercim Tercümanlık mezunu İngilizce Öğretmeni özel okullarda çalışmışlar asgari ücret seviyesinde bile maaş alamamışlar kadın olan ağladı, dedi ki; 'Ben KPSS’ye hazırlanamıyorum. Çünkü torpil olduğunu biliyorum. Onun için hazırlanmıyorum, onun için burada geldim tezgahtarlık yapıyorum.' Tezgahtarlık yapmak aşağılık bir iş değil elbette çok saygın bir iş ama öğretmen olmak yani o eğitimi almak bambaşka bir şey. Şimdi Sayın Erdoğan sana sesleniyorum; derhâl 17 gün içinde 100.000 öğretmen ata, öğretmenler sana oy versin. Ama atayamıyorsan, bu atamayı yapmıyorsan bütün atanamamış öğretmen kardeşlerimden İYİ Parti'ye oy istiyorum. Görün, nasıl muhalefet yapılır. 2028’e kadar nasıl muhalefet yapılır hep beraber şahit olalım.”

“Al birini, vur ötekine…”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

“Alıştılar tahteravalliye, alıştılar oculuk buculuk üzerinden konuşmaya. “Sen şucusun, ben bucuyum. Ne kadar güzel iş ya. Ama esnafın derdini konuşma, emeklinin derdini konuşma, KYK borçlarının pahalılığını konuşma, yurtlarda kalan öğrencilerin kurtlu yiyecek yediğini konuşma; sen şucusun, ben bucuyum… Ondan sonra da dön “Ben İstanbul'u alamam. Dolayısıyla ne yapmam lazım? DEM’le DEM’lenmem lazım.” Al birini, vur ötekine… Onun için İYİ Parti’ye oy istiyorum.”

“Kefalet koyuyorsun, yamuk çıkıyor, sonradan öğreniyorsun. Onun için hür ve müstakiliz!”

İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Buğra Kavuncu’ya ve Esenyurt Belediye Başkanı Adayı Muharrem Yıldız’a oy isteyen Meral Akşener; “Esenyurt Belediye Başkan Adayımız, inşallah belediye başkanımız olacak Muharrem kardeşime oy istiyorum. Aynı zamanda Buğra Kavuncu’ya oy istiyorum büyükşehirde ve bunun neticesinde göreceksiniz. Valla söz verdikçe de sonra bazen ayva çıkıyor. O konuda da yani kırarım bacaklarınızı eğer yamuğunuz olursa ona göre. Peşinen onu söyleyeyim. Her ikisi de çalmayacak çaldırmayacak. Zaten yaparsanız koparırım kulaklarınızı. Çünkü kefalet koyuyorsun, yamuk çıkıyor kardeşim. Sonradan öğreniyorsun. Getiriyorlar bir bakıyorsun ana neler yapılmış… Onun için hür ve müstakiliz. Başkasının önerdiği hiç kimsenin arkasında durmayacağız. Kendi partililerimiz, kendi kardeşlerimizin arkasında duracağız. Yamuk yaptıkları zaman da kulaklarını koparacağım. Seçmenden istediğim şudur; çalmayacak, çaldırmayacağız. Senin derdini dinleyecek, lügatlı lügatlı konuşmayacak, sosyal belediyecilik yapacak, İstanbul'a hizmet edecek belediye başkanı adaylarımıza oy vereceksiniz. İli tarafın da kulağını hadi koparmayın, morartacaksınız.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.