Gündem

Akşener: Bir günde 32 bin imza atması gereken bir şahıs bu işi yapamaz

"Köylerde üretim durunca çocuğuna gıda yardımı yapma işlemi ortadan kalkmış; dolayısıyla İstanbul'da da, başka şehirlerde de özellikle çocuklarda bodurluk başladı"

05 Kasım 2021 21:10

Bingöl'de ziyaretlerinin ardından basın açıklamasında bulunan İyi Parti lideri Meral Akşener, "Bir günde 32 bin imza atması gereken bir şahıs bu işi yapamaz. Orada ben de oturuyor olsam olmaz. İstişarenin, kanunun, yargının hukukun üstünlüğünün, liyakatin ortadan kalktığı bir noktada kafaya göre kararların alındığı ve ağızdan çıkan sözün kanun sayıldığı bir noktada da bireysel olarak veya toplumsal olarak karşılaştığınız zorlukların çözüm mecraları ortadan kalkmış oluyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin derin bir yoksulluk çektiğini söyleyen Akşener çocukların bu durumdan etkilendiğini belirterek, "Köylerde üretim durunca şehirde çoluğuna çocuğuna gıda yardımı yapma işlemi ortadan kalkmış. Dolayısıyla İstanbul'da da, başka şehirlerde de özellikle çocuklarda bodurluk başladı. Yani 11 yaşında zannettiğiniz çocuğun 14 yaşında olduğunu görebiliyorsunuz." dedi.

Bingöl’de Genç ilçesinde ziyaretlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şöyle konuştu:

"Vahim bir ortak mesele var: Derin yoksulluk"