Politika

AKP'li Kuzu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile çelişen mesajını sildi

"15 Temmuz benzeri bir darbe veya terör saldırısı yeniden gerçekleşirse, bu ihanete müdahale edecek vatandaşlarımız kanuni olarak koruma altına alınacak"

26 Aralık 2017 17:24

AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmende Kararname ile "15 Temmuz darbe girişimi ve devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması için hareket eden sivillere cezai sorumsuzluk" uygulamasının hükümetin açıkladığının aksine geleceğe yönelik de olacağı yönünde yaptığı sosyal medya paylaşımını kaldırdı.

Kuzu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan paylaştığı bir mesaj ile "Bir vatandaş, terör eylemlerini ve devamı niteliğindeki eylemleri bastırmak için harekete geçerse… yargılanmaz" ifadeleri geçen maddenin geleceğe yönelik olacağını belirtmişti. Kuzu, "işin özeti" olarak nitelediği mesajında, "15 Temmuz benzeri bir darbe veya terör saldırısı yeniden gerçekleşirse, bu ihanete müdahale edecek vatandaşlarımız kanuni olarak koruma altına alınacak" ifadesini kullandı. Kuzu, tartışma yaratan mesajını ilerleyen saatlerde kaldırdı.

"KHK'nın amacı çok açık"

Kuzu, tartışma yaratan mesajı sildikten sonra şunları yazdı:

"Son çıkan KHK’nın amacı ve kapsamı çok açık. Bu ülkede 15 Temmuz vahşetini yaşatanlara karşı direnen vatandaşlarımızın, demokrasiye sahip çıkmaları nedeniyle devletin yanlarında olduğunu göstermek. Bunu farklı yerlere çekmek iyi niyet değildir."

Birkaç dakika arayla iki farklı mesaj

Kuzu, kanunun geleceğe yönelik işleyeceği mesajından birkaç dakika önce ise ifadesinin tam aksini belirten bir mesaj paylaşmıştı. Kuzu'nun Twitter profilinde hala duran mesajda şu ifadeler yer almıştı:

“KHK'daki düzenleme 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı ile ilgili olmasına rağmen, CHP iç savaş çığırtkanlığı yaparak toplumu germeye devam ediyor. Merak ediyorum, yoksa 15 Temmuz benzeri bir darbe girişimine hazırlanıyordunuz da gafil mi avlandınız? Son KHK’dan teröristlerin korkması gerekirken CHP neden telaşlandı. CHP’ye önerim, bu korku filmi saçmalıklarını bırakın. Çıkan KHK’nın sınırı belli; çerçevesi ve amacı açıkça tespit edilmiş.”