Politika

AKP Sözcüsü Çelik'ten MYK sonrası açıklama: Suriye ile "normalleşme" mesajı; emekli aylığı açıklaması

08 Temmuz 2024 17:09

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AKP MYK sona erdi. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından Çelik, en düşük emekli aylığına ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Henüz karar verilmiş değil" dedi.

Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Sol partilerin yükseldiği yerler var ama alttan alta maalesef Avrupa'da aşırı sağın yükseldiğini görüyoruz. Avrupa demokrasilerinin geleceği açısından önemli bir konu.

Sel ve yangınlarda zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Dikkatsizliklerle üzücü tablolar ortaya çıkabiliyor. Bu sebeple piknik alanlarında çok dikkatli olunmalı.

"Avrupalı siyasetçiler Merih'i hedef alırken PKK'ya sessiz kalıyor"

Milli takımımızdaki 'bizim çocukları' tebrik ediyoruz. Merih'e verilen ceza kabul edilemez. Bu cezanın kararından önce belli mahfillerde yayınlanması burada siyasi gölge olduğunu gösterdi. Söz söylenmesi gereken Avrupalı siyasetçiler. Merih'i hedef alırken PKK'ya sessiz kalıyorlar. Bu tip durumlarda aşırı ırkçılık arayan seçim sonuçlarına ve toplumundaki gelişmelere baksın.

Gazze

En önemli meselemiz Gazze'deki olaylar. Bir tıp örgütü tarafından yeni rakamlar açıklandı. Facianın zannedilenin ötesinde olduğu belirlendi. Yahudilerin bilmesi gereken İsrail'i tehlikeye atan Netanyahu'dur. Netanyahu barbarlığına tavır alınmadığı sürece barıştan bahsetmenin sahiciliği yoktur.

Suriye ile "normalleşme" mesajı

13 yıldan beri süren bir tablo var. Normalleşme konusu bütün dünyada gündem oldu. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Herhangi bir şekilde Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı bir tutum içerisinde bulunulmasını hoş görmeyiz. Oradaki varlığımız Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı değildir. Orada teröristan kurdurulma çabalarınadır.

Kayseri'de ve Suriye'de meydana gelen olaylar birtakım provakatörlerin iş başında olduğunu gösteriyor. Normalleşme söylemine karşı sabotajlar söz konusu olmuştur.

"Seçim dönemi kapanmıştır"

Bizim açımızdan 14-28 Mayıs ve 31 Mart geçtikten sonra seçim dönemi kapanmıştır.

"Emekli maaşının yükseltilmesinde çalışma devam ediyor"

Çelik'e gazeteciler tarafından "En düşük emekli aylığının 10 bin TL’den 12 bin TL’ye yükseltilmesiyle ilgili bazı çalışmaların olduğu bugün kulislere yansıdı. Böyle bir çalışma var mı? Varsa ne aşamadadır ve temmuz ayı maaşlarına yetişir mi?" soruları yöneltildi. 

Çelik, "Konu üzerinde çalışılıyor. Şu zamana yetişir mi diyorsunuz. Çalışma devam ediyor. Herhangi bir karar verilmiş değil. Bir karar verilmediği için şu sonuç çıktı diyemeyiz" yanıtını verdi.