Gündem

AKP Sözcüsü Çelik'ten Adana Demirspor açıklaması: Bütün iftiralara rağmen iyi oynayarak bu başarıları elde ediyor

05 Mayıs 2021 21:50

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, TFF 1. Lig'de son maçını kazanması halinde şampiyonluğa ulaşacak Adana Demirspor'un 'bütün iftiralara rağmen iyi oynayarak bu başarıları elde ettiğini' söyledi. Çelik, "Dışarıdan atılan bütün iftiralara rağmen Adana Demirspor iyi oynayarak bu başarıları elde ediyor. İyi futbol oynuyor, futbolun en iyisini oynuyor ve şampiyonluğu güzel bir şekilde hak ediyor" ifadesini kullandı.

Çelik, görüntülü mesajında, Adana Demirspor'un mutlu sona ulaşmasına sadece bir maçının kaldığını belirtti. Şimdiye kadar teknik heyetin ve oyuncuların büyük başarı sergilediğini ve şampiyonluğa iyice yaklaşıldığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Şimdi hepimizin Adana Demirspor'umuza var gücümüzle destek çıkma, moral verme, daha da cesaretlendirme, daha da teşvik etme zamanımız. Adana Demirspor'umuzu şampiyon olarak görme zamanımız geldi, yılların özlemi sona erecek ve Adana Demirspor inşallah şampiyon olacak. Nereden biliyoruz? Şimdiye kadar iyi oynadı, gayet iyi oynuyor, bileğinin hakkıyla maç kazanıyor, gayet iyi performans gösteriyor, gayet güçlü bir şekilde oynuyor. Dışarıdan atılan bütün iftiralara rağmen Adana Demirspor iyi oynayarak bu başarıları elde ediyor. İyi futbol oynuyor, futbolun en iyisini oynuyor ve şampiyonluğu güzel bir şekilde hak ediyor.

"Herkesten mavi-lacivertlilere desteğini göstermesini isteyen Çelik, "Futbolcularımızı cesaretlendirmemiz, futbolcularımıza moral vermemiz, teknik heyetimize sahip çıkmamız lazım. Bir maça sayılı günler kaldı, hep beraber balkonlarımıza Adana Demirspor bayrağı asalım, arabalarımıza Adana Demirspor bayrağı asalım. Bütün bir şehri Adana Demirspor ile boyayalım ve Adana Demirspor'a en güçlü desteğimizi şampiyonluk yolunda verelim." ifadesini kullandı.

Çelik, aynı ligde mücadele eden kentin diğer takımı Adanaspor'un da mevcut pozisyonunu koruduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Seneye hem Adana Demirspor'un şampiyonluğunu hem Adanaspor'un şampiyonluğunu kutlayacağız, çifte bayrak asacağız. Şimdi şampiyonluğa bir maç kalmışken Adana Demirspor'umuza desteğimizi göstermek için her tarafı Adana Demirspor bayraklarıyla, Adana Demirspor renkleriyle süsleyelim ve bütün bir şehirde Adana Demirspor'un bayrağını dalgalandırarak takımımıza sahip çıkalım, şehrimizin takımına sahip çıkalım. Bu sene Adana Demirspor'un şampiyonluğunu kutlayalım, şimdiden o bayraklarla o şampiyonluğu selamlayalım, seneye de hem Adanaspor'un hem Adana Demirspor'un bayraklarını asarak çifte şampiyonluğu kutlamaya hazır olalım."

TFF 1. Lig'in lideri Adana Demirspor, son karşılaşmasında deplasmanda yapacağı Menemenspor maçını kazanması halinde şampiyon olarak Süper Lig'e yükselecek.

Samsunspor Başkanı'ndan 'şike' açıklaması

Giresunspor ve Adana Demirspor ile TFF 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Samsunspor'da Başkan Yüksel Yıldırım, geçen haftalarda yaptığı açıklamada rakiplerini 'şike' yapmakla suçlamıştı.

Yıldırım, açıklamasında "İspatla deseler yapamam ama Tuzlaspor maçında prim geldi. Tuzlaspor'un normal şartlar altında verdiği prim 7 bin TL'dir. 7 bin 1 TL olmamıştır. Bunu Taner Taşkın Hoca ile de kontrol edebilirsiniz. Bizim maç öncesi de 25 bin TL galibiyet veya beraberlik primi açıklıyorlar. Ondan sonraki oynadığımız maç Balıkesirspor. Onlara da bize karşı alacağı puan ve puanlar karşılığı 30 bin TL prim açıklanıyor. O da olmadı. Menemenspor'a da 30 bin TL. O maçın ardından Menemenspor başkanı TFF'ye yazı yazıyor" dedi.

TIKLAYIN - Samsunspor Başkanı: Taraftarımı stada sokamıyorum, neden Adana Demirspor her yere giriyor dedim, Süleyman Soylu’nun oğlu dediler

Stadyumda taraftar krizi

Ayrıca Adana Demirspor'un geçen hafta sokağa çıkma kısıtlaması sırasında Balıkesirspor ile oynadığı karşılaşmada tribüne çok sayıda taraftar alınmış, Adana Valiliği stadyum çevresinde toplanan taraftarların ise dağıtıldığını belirtmişti.

Valilik, TFF'nin belirlediği isimler dışında stadyuma kimsenin alınmadığını açıklarken, fotoğraflarda yüzlerce insan tribünlerde görülüyordu.

TIKLAYIN - Adana Demirsporlu taraftarlar "tam kapanma" dinlemedi; stada akın etti