Politika

AKP Sözcüsü Çelik: Netanyahu yönetiminin Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalar yok hükmündedir

10 Mart 2024 13:01

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Masum insanların hayatını topluca hedef alan Netanyahu yönetiminin ve katliam şebekesinin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalar yok hükmündedir" dedi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Masum insanların hayatını topluca hedef alan Netanyahu yönetiminin ve katliam şebekesinin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalar yok hükmündedir. Küresel vicdan, Netanyahu yönetiminin bölge ve dünya barışı için oluşturduğu tehditi lanetlemektedir. İsrail’in insanlığa karşı işlediği suçları her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Katillerin hesap vermesi için mücadelemizi sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu. (DHA)

Netanyahu, dün X hesabından yaptığı açıklamada, "Savaş hukukuna bağlı İsrail, terör örgütü Hamas'ın katillerini ve tecavüzcülerini destekleyen, Ermeni soykırımını inkar eden, kendi ülkesinde Kürtleri katleden, rejim muhaliflerini ve gazetecileri yücelten Erdoğan'dan ahlaki vaaz almayacaktır" demişti.

TIKLAYIN - "İsrail, Hamas'ın katillerini destekleyen Erdoğan'dan vaaz almayacak" diyen Netanyahu'ya Altun'dan cevap: Suçlarını örtbas etmek için ülkemize saldırıyor