Politika

AKP: TBMM Başkanlığı'na yeniden Mustafa Şentop'u aday göstereceğiz

19 Haziran 2020 16:53

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, Meclis Başkanı adayı olarak yeniden Mustafa Şentop'u göstereceklerini söyledi.

Bostancı, "Bir aday seçimi konusunda arkadaşların çok büyük çoğunluğu sayın Şentop'u aday olarak görmek istediklerini belirttiler. Sayın Şentop, 2. dönem itibarıyla da bizler tarafından aday olarak iletilecektir. Aday olarak biz 2 Temmuz tarihi itibarıyla sayın Şentop'u göstereceğiz" dedi. 

Adaylığa gösterilecek olan Şentop, "İç tüzüğe göre 12 Temmuz'dan 10 gün önce süreç başlıyor. Resmi takvim 2 Temmuz'da başlıyor, 6 Temmuz'da adaylık, akabinde seçimle ilgili günler başlayacak. Milletvekili arkadaşlarımızın değerlendirmeleri neticesinde tekrar adaylık konusu netleşmiş oldu. Hayırlı olsun. Sayın Bahçeli'yi ziyaret ettim. Esas gündem adaylıktı. Bana destek vermişlerdi. Bu bakımdan hem teşekkürlerimi ifade ettim, hem de yeni dönemde destek konusunda kendileri ile görüştük. Kendileri olumlu yaklaştıklarını ifade ettiler. Sayın Binali Yıldırım bizim siyasi büyüklerimizden. Kendisi çok önemli görevlerde bulundu. Ciddi krizleri Türkiye'nin aşmasında öncülük etti. Bu bakımdan kendisine hem siyasi hareketimiz hem de bizler müteşekkiriz. Kendileri adaylık konusunda bir düşüncelerinin olmadığını ifade etti" dedi. 

Binali Yıldırım'ın aday olmayacağı açıklanmıştı

Meclis Başkanlığı için ismi gündemde olay Binali Yıldırım, dün Meclis'te, milletvekilleri ile görüşmesi sırasında, kuliste gazetecilere aday olmayacağını açıklamıştı.