Gündem

AKP'nin Eyüpsultan adayı Deniz Köken: Haliç kıyısına tramvay yapılacak; adalar yeniden ihya edilecek

"Otopark sorunu ciddi bir boyuta geldi"

28 Şubat 2019 12:49

31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı olan Deniz Köken, ilçenin 4 büyük cazibe merkezi olan Eyüp Sultan Camii, Piyer Loti, Haliç ve Feshane ile ilgili projelerini anlattı. Haliç kıyısına tramvay yapılacağını belirten Köken, Haliç adalarının da yeniden ihya edileceğini söyledi.

 Eyüpsultan'ın son 15 yılda büyük değişimler yaşadığını, Göktürk'ün dahil olmasıyla ilçenin büyüdüğünü ve sıkışıklık meydana geldiğini belirten Köken, otopark sorununun ciddi bir boyuta geldiğini söyledi. Önceden bir apartmanda 2-3 araç varken, şimdi aynı evde bile iki araç bulunabildiğini söyleyen Köken, ilçede otopark ve trafiği rahatlatacak önlemler konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

400 bin nüfusa sahip olan ve 270 bin seçmeni barındıran Eyüpsultan'da büyük bir genç nüfusun bulunduğunu söyleyen Köken, buna rağmen okul eksiğinin olduğunu aktardı. Hükümet ve valilikle görüşerek bu soruna el attıklarını belirten Köken, "İlk etapta 2019 yılı içinde 7 tane okulun inşaatını başlatacağız. İlçemizde nüfusun üçte biri 19 yaşın altında. Yani 3 kişiden biri 20 yaşın altında diyebiliriz. Bu çok ciddi bir rakam. Bu yüzden spor sahaları, kültür merkezleri, tiyatrolar, cep sinemaları yapmak zorundasınız. Bu kadar genci okul sonrası oyalayacağınız bir yer yok. Mini kültür merkezleri, gençlik merkezleri, etüt merkezleri, üniversite hazırlık merkezleri konusunda eksiklerimiz var. Bunları da önümüzdeki 5 yıl içinde çözmüş olacağız" dedi.