Politika

AKP'nin Ankara adayı Özhaseki: Tehdit varsa Cumhur İttifakı'ndaki bir aday çekilecek

Özhaseki, AKP Genel Başkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Ankara'da ortay miting yapacağını söyledi

11 Şubat 2019 11:25

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP ve AKP'nin ayrı ayrı seçime girdiği illerde başka bir partinin kazanma ihtimali olması durumunda bir adayın çekileceğini açıkladı. Özhaseki, "Bizim tehdit olarak gördüğümüz kişilerin seçilme riski varsa aday çekilecek" dedi.

  • Cumhur İttifakı'nın Iğdır, Kars, Giresun gibi illerde tek aday çıkaran Millet İttifakı ve HDP adaylarına karşı iki ayrı parti olarak seçime girmekten vazgeçebileceği ve ittifakın genişletebileceği geçen hafta gündeme gelmişti.

CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet  Özhakesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ankara'da ortak miting yapacağını söyledi. 

"Erdoğan ve Bahçeli ortak miting yapacak"

 Yerel seçimlere ilişkin yapılan anket oranlarına da değinen Özhaseki, şöyle konuştu:

"2-3 ay önce yapılan anketlerde kararsız oranı daha fazlaydı, yüzde 30'lardaydı. Şimdi daha az, adaylar belli oldukça azaldı. 30 kişilik bir ekiple 3 ay kadar çalıştık. Daha çok sosyal projeler yazdık. AK Parti ve MHP'nin ortak adayıyım, AK Parti ve MHP'nin çok üzerinde bir oy alacağımı düşünüyorum.

Bizim avantajımız şu, adaylarımızı belirledik sahaya çıktık. Cumhurbaşkanımız da sahaya çıkacak seçmene belediyeciliği, neler yaptığımızı tabii ki anlatacak. Rakiplerimizin işi zor. Kavgalar, gürültüler, istifalar… Onlar sahaya çıkarken biraz zorlanacaklar. Biz kendi aramızda anlayış içerisinde adaylarımızı belirledik."