Gündem

AKP'nin adayı Fatma Şahin: Dünya arkeologları Gaziantep'e gelecek

"Bölge açısından çok zor bir dönem geride kaldı"

06 Mart 2019 14:11

AKP'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, Türkiye'nin en büyük engelsiz yaşam merkezini açacaklarını söyledi.

Projelerini anlatan Şahin, "Yeni dönem için alzheimer merkezleri açtık. Çocuklar için mutlu kafe. Artık tek tip engelli tipi yok. Her biri için başka bir şey söylemek gerekiyor. Biz artık başka bir şey söylüyoruz. Ve artık Türkiye'nin en büyük engelsiz yaşam merkezini açıyoruz. İçinde aklınıza gelen bütün atalyöler. Şuan hidroterapi ve atlı terapi de Türkiye'nin en büyüğü olan 12 dönümlük büyük bir merkez açıyoruz tamamlanmak üzere. Bu bize neyi söylüyor sosyal anlamda engelliden engelsize herkesin beklentilerini yükseltecek alt yapı ve çalışmalarda yaptığımız noktada başka noktadayız" açıklamasında bulundu.

Fatma Şahin'in konuşmalarından satır başları şöyle:

"Bölge açısından çok zor bir dönem geride kaldı"

Benim açımıdan yerel yönetimin ustalık dustalık dönemi oluyor. Bölge açısından ise bölge çok zor dönmeden geçti ve en zor dönem geride kaldı. Artık önümüzde kalkınmanın, yatırımın kültürel mirasın, hanların, hamamların...Bütün Dünya'ya çok daha güzel tanıtıldığı parlak bir dönemi hayal ediyorum onun içinde bütün beyanlarımı bunun üzerine kuruyorum.

"200 dönüm üzerinde yeni bir meydan yapıyoruz"

Kamil Ocakta'da 200 dönüm yeni bir meydan yapıyoruz. Orada bulunan Alleben deresiyle birleştiryoruz ve dereyi 12 ay boyunca suyla dolduruyoruz. Maviyi yeşil ile insan suyla buluşuyor Gaziantep özüne dönüyor. Şimdi böyle bir meydan düşünün. Hep söylüyorum şehirler meydanlarıyla ünlüdür ben artık herkesi Gaziantep meydanında davet edeceğim.

"Dünya arkeologları Gaziantep'e gelecek"

Kentin tarihine yönelik yapılacak çok işler olduğunu söyleyen Şahin" Anadolu Anadolu Arkeolojisi endüstrisini Gaziantep'te kuruyoruz. Bu ne demek bütün Dünya Arkelogları Gaziantep'e gelecek.

"Gelin Etmeyin Okula Gönderin' projesini başlattık"

Ben artık şunu görüyorum Gaziantep'e gidip bakalım. Gaziantep ne yapmış sosyal alanda...Özellikle çocouklar ve kadınlar üzerinde... Biz özellikle kadınları merkeze aldık. Kız çocukları erken yaşta evlenmesin çocuk gelin olmasın diye "Gelin Etmeyin Okula Gönderin" diye bir proje yaptık. Bir taraftan kızlarımızı okutuyoruz diğer taraftan "haydi kızlar yöntime" diye proje başlattık.