Politika

AKP'nin 3 günlük istişare kampında gündem Gazze | Parti Sözcüsü Çelik: Miloseviçlerin yaptığının kat ve kat fazlasını Netanyahu gerçekleştirdi

01 Haziran 2024 18:49

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bugün Miloseviçlerin yaptığının kat ve kat fazlasını Netanyahu gerçekleştirmektedir. O sebeple dünyanın buna 'dur' demesinin zamanı gelmiştir" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen '31’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı' devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çelik, Kızılcahamam'da geniş bir istişarenin 31'incisini gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Birinci konumuz Gazze'de gerçekleşen bu katliamlar konusundaki değerlendirmelerimizi ve Türkiye'nin duruşu konusunda Cumhurbaşkanımızın açış konuşmasında belirttiği çerçevedeki siyasetimizin bundan sonra da sürdürüleceğidir. Bu vesileyle genel merkez çalışmalarıyla ilgili bir özel oturum yapıldı" dedi.

TIKLAYIN - AKP'nin 3 günlük kamp programı belli oldu: Bakanlar AKP'li vekillere sunum yapacak

AKP'nin 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı ikinci gününde. Bütün bu politik süreci takip ederken, birinci gündemlerinin Gazze olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz 1995 Srebrenitsa katliamı ile ilgili 11 Temmuz'un bir anma günü olarak gerçekleşmesi konusunda bir karar aldı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu. Bu son derece kıymetlidir. Ve bugünlerde de bunun daha büyük bir anlamı vardır. Miloseviçlerin sembol olduğu o katliam siyaseti cezalandırıldı. Ve çok geç de olsa 1995 Srebrenitsa katliamındaki kurbanların anılarının taze tutulması, onların iade edilmesi için bu karar alınmış oldu. 'Bu kadar geç kalınmasın Gazze konusunda ve bunun daha fazlasına müsaade edilmesin.' Bütün dileğimiz odur. Bugün Miloseviçlerin yaptığının kat ve kat fazlasını Netanyahu gerçekleştirmektedir. O sebeple dünyanın buna 'dur' demesinin zamanı gelmiştir."

"Tasarruf tedbirleri her alanda geçerli"

'Kampta bir tasarruf tedbiri gerçekleşiyor mu?' sorusuna, Çelik, "Tasarruf tedbirleri her alanda geçerli. Bu kamp geleneksel olarak bir istişare kampı olduğu için gerçekleşiyor; ama tabii bunu minimum düzeyde bu bahsettiğiniz tedbirlere uyarak minimum düzeydeki bir şeyle, imkanla gerçekleştirmiş oluyoruz. Ama tabii siyaset memleketin meselelerinin konuşulması meselesidir. Tasarruf da memleket için yapılıyor. Siyaset de onun için bu çerçevede gerçekleşiyor" yanıtını verdi. (DHA)