Gündem

AKP’nin 28 Ekim’de düzenleyeceği ‘Büyük Filistin Mitingi’ programı belli oldu: Yusuf İslam sahne alacak

27 Ekim 2023 10:13

AKP tarafından 28 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan 'Büyük İstanbul Mitingi'nin programı belli oldu.

AKP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek mitinge; Dünyaca ünlü sanatçılar Yusuf İslam, Maher Zain ve Ömer Karaoğlu mitingde sahne alacak. Sanatçılar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, medya, sanat, spor, kültür ve iş dünyasından çok sayıda etkin isimler yer alacak. Mitinge yerli ve yabancı medya kuruluşlarının ise ilgisi büyük. Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde ulusal ve uluslararası yayın yapan medya kuruluşları mitingi takip etmek için akreditasyon yaptırdı" denildi.

Cumhur İttifakı da katılacak

Siyasi parti genel başkanlarının da mitinge katılacağının belirtildiği açıklamada, "Ayrıca mitinge MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katılacak" ifadeleri kullanıldı.

Miting, tarihi nedeniyle tepki görmüştü 

AKP'nin İstanbul'da düzenleyeceği Filistin mitingi, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünden bir gün önce düzenlenmesi nedeniyle tepki görmüştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener TBMM grup toplantısında, "Başka gün mü bulamadınız? Bir hafta sonra yapsanız incileriniz mi dökülürdü?" diye tepki göstermişti. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, “Tayyip Bey orada bir şov yapmak istiyor. ‘Bakın biz milyonları topluyoruz’ mesajını vermek istiyor” demişti.