Gündem

AKP MKYK üyesi Abdurrahman Kurt'tan 'Kürdistan' gözaltısına tepki

"İnsanları konuşturmazsanız terörü teşvik edersiniz, insanları konuşturursanız, terörle mücadele etmiş olursunuz"

30 Ekim 2021 19:00

İyi Parti lideri Meral Akşener'in Siirt ziyaretin "Burası Kürdistan" diyen kişinin gözaltına alınmasını eleştiren AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve eski milletvekili Abdurrahman Kurt, "İnsanları konuşturmazsanız terörü teşvik edersiniz" dedi.

AKP MKYK Üyesi Kurt, İyi Parti Genel Başkanı Akşener'in Siirt ziyaretinde “Burası Kürdistan” diyen Cemil Taşkesen'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Medyascope'tan Ferit Aslan'a konuşan Abdurrahman Kurt, söz konusu diyalogda bir suç unsuru olmadığını, insanların şiddete çağrı yapmadıkça, şiddeti övmedikçe ve içerisinde şiddet olmadıkça her şeyi konuşması ve düşüncelerini dile getirmesi gerektiğini söyledi.

Taşkesen'in medeni bir şekilde düşüncesini dile getirdiğini belirten Kurt, "Hemen ardından gece yarısı operasyon ile gözaltına alınması doğru bulmuyorum. Bununla ne yapılmak isteniyor, bunu sormak istiyorum. Herkes konuşmalıdır, düşüncesini rahatlıkla şiddet olmadığı ve şiddeti övmediği sürece dile getirmelidir. İnsanları konuşturmazsanız terörü teşvik edersiniz diye konuştu.