Gündem

AKP milletvekilleri: Sahada zorlanıyoruz, vatandaş AKP’ye duyduğu güveni yitirdi!

11 Temmuz 2024 08:55

Giderek artan hayat pahalılığı vatandaşı isyan ettiriyor. AKP’li milletvekilleri sokağa indiklerinde dile getirilen ilk meselenin geçim sıkıntısı olduğunu belirterek sahada zorlandıklarını söylüyor. “Sahanın sesine kulak verilmesi gerektiğini” söyleyen vekiller, yurttaşın “AKP’ye duyduğu güveni yitirdiğine” ediyor.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre, artan enflasyon ve geçim sıkıntısı nedeniyle AKP’li milletvekillerinin de sahada yurttaşlardan büyük tepkiler aldığı konuşuluyor. Meclis kulislerinde milletvekilleri, kendi illerine gittiklerinde yurttaşların en fazla şikâyet ettiği konuların başında enflasyonun geldiğini gördüklerine işaret ediyor. Milletvekilleri, yurttaşların kendilerine şu serzenişlerde bulunduğunu anlattı.

“Hepinizin tuzu kuru”

“Markete gittiğimizde, aldığımız bir şeyi ikinci kez aynı fiyata alamıyoruz. Her şeye zam üstüne zam geliyor. ‘Devlet zor durumda’ diyorsunuz, ‘Elbirliği ile bu işin üstesinden geleceğimizi’ söylüyorsunuz, ancak vatandaşın sırtına yükleniyorsunuz. Sürekli vergiler artıyor. Neden zenginlerden değil de geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlardan vergi alıyorsunuz? Hepinizin tuzu kuru. Emekli maaşı ve asgari ücretle siz geçinin, geçinebilir misiniz?

“Verecek neyimiz kaldı?”

“Her şeye kat kat vergi geldi. Yeni bir vergiden de söz ediliyor. Artık bir canımız kaldı, onu da mı alacaksınız? Verecek neyimiz kaldı? Zaten geçinemiyoruz, siz bize ‘Ölün’ mü diyorsunuz? Dişini sık sık nereye kadar? Kiralarda yüzde 25 sınırını kaldırdınız. Kiraların önüne nasıl geçeceksiniz? Zengin daha zengin, fakir daha fakir oldu. “