Gündem

AKP Milletvekili Yusuf Ahlatcı'nın şikayeti üzerine 2 gazeteci gözaltına alındı

30 Mart 2024 20:59

T24 Haber Merkezi 

AKP Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatçı’nın şikayeti üzerine Rota Çorum İnternet sitesi sahibi gazeteci Elvan Yılmaz ve Kent 19 TV sahibi, AKP eski İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya gözaltına alındı.

AKP Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatçı ve İl Başkanı Murat Günay'ın şikayeti üzerine Kent 19 TV sahibi, AKP eski İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya ile Rota Çorum internet sitesi sahibi Elvan Yılmaz gece saatlerinde gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde ise Çorum Basın Derneği Başkanı ve Leblebi TV sahibi Erkan Karaca, Gün TV sahibi Güngör Atak ile Çorum Net TV sahibi Engin Erenler ifade için emniyete çağrıldı.

Yılmaz ve Kaya, verdikleri ifade sonrası bugün Çorum Adliyesi'nde Çorum Cumhuriyet Savcısı’nın karşısına çıktılar. Yılmaz ve Kaya’nın burada ifadeleri alındıktan sonra savcı, her iki gazeteci hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verirken, her ayın biri ile on beşinde karakola imza şartı getirdi. Gazeteciler Elvan Yılmaz ve Halil İbrahim Kaya’nın ayrıca cep telefonlarına el konuldu.

Yılmaz ve Kaya, gözaltına alındıktan sonra yanlarından hiç ayrılmayıp bu davada kendilerini savunan Çorum Barosu avukatları Ahmet Özdel ile Derya Öztekin ve gazeteci arkadaşlarına teşekkür etti.

Karaca, Atak ve Erenler emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.