Gündem

AKP milletvekili Şirin Ünal'ın evinde ölü bulunan Nadira Kadirova'nın ağabeyinden çağrı: Ne olur dosya kapatılmasın 

"Kardeşimin ölümü ile alakalı şüpheler var"

08 Ekim 2019 13:18

AKP milletvekili Şirin Ünal'ın evinde çalışan ve silahla vurulmuş şekilde bulunan Nadira Kadirova'nın ağabeyi Muhammet Ali Kadirova dosyanın kapatılmaması için çağrıda bulundu. Nadira Kadirova'nın intihar ettiği iddia edilirken, ağabey Kadirova kardeşinin vücudundan darp izleri olduğunu söylemişti. 

Nadira Kadirova’nın ağabeyi BirGün’e yolladığı videoda “Herkese merhaba, öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Özbekistan’dan selamlarımı iletiyorum. Kardeşimin ölümü ile alakalı şüpheler var. Lütfen, sizden rica ediyorum, yalvarıyorum, ne olur bu olay bu dosya kapatılmasın. Dosyayı kapatmamanızı rica ediyorum. Ne olur yani burada ailecek kahrolduk. Annem üzüntüden hemen ölebilir. Annem çok kötü durumda ve ilaçlarla, haplarla yanında duruyorum. Annem hemen ölebilir. Sizlerden rica ediyorum, bu dosyayı kapatmamanızı rica ediyorum, ne olur. Hepinize teşekkür ediyorum, sevgilerimi saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

Özbek vatandaşı Nadira Kadirova, bakıcı olarak çalıştığı Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul milletvekili Şirin Ünal'ın Ankara'daki evinde, 23 Eylül akşamı yaşamını yitirdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü, olayın 'silahla gerçekleştirilmiş bir intihar' olduğunu açıklasa da, Kadirova'nın yakın bir arkadaşı, olaydan önce genç kadının kendisine, milletvekili Ünal'ın tacizine uğradığını ve kendini öldürmeyi düşündüğünü söylediğini belirtti.