Politika

AKP’li Yeneroğlu'ndan 'Mansur Yavaş' paylaşımı: Bu erdemli duruşu takdir etmemiz gerekir

Mansur Yavaş, "Belediyede benim göreve getirdiğim bir arkadaşım yanlışa düşer, sizler de karşıma dikilmezseniz ahirette hesap vermek zorunda kalırsınız" demişti

25 Eylül 2019 15:08

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın konuşmasını “Siyasi görüşüne/partisine bakılmaksızın bu erdemli duruşu takdir etmemiz ve demokratik tepki kültürünün gereği olarak takipçisi olmamız gerekir” notuyla paylaştı.

Yeneroğlu, Mansur Yavaş’ın “Olur da belediyede benim göreve getirdiğim bir arkadaşım yanlışa düşer, zulmeder, harama meyleder, hakkı korumazsa, sizler de hakkın korunması yolunda karşıma dikilmezseniz, 5 buçuk milyon hemşehrimize, tüm Türkiye’ye, hem bu dünyada hem de ahirette hesap vermek zorunda kalırsınız. Bu yaştan sonra ne haram yemenin, ne de haram yedirmenin riskine dahi girecek değilim. O yüzden yapılan iyi ve kötü ne varsa, tarihe miras kalacak” sözlerini Twitter hesabından paylaştı.

Paylaşımında Mansur Yavaş için, “Aslında malumun ilamı olarak bu sözler dikkatimizi bile çekmemesi gerekirken, kim olursa olsun, siyasi görüşüne/partisine bakılmaksızın bu erdemli duruşu takdir etmemiz ve demokratik tepki kültürünün gereği olarak takipçisi olmamız gerekir” ifadelerini kullanan Yeneroğlu, ayrıca konuşmanın bulunduğu YouTube adresini ve o sözlerin yer aldığı dakikayı da paylaştı.