Gündem

AKP'li Yeneroğlu'ndan CHP'li Kaftancıoğlu'na: Daha iki gün tahammül edemediniz

Kaftancıoğlu: Nefret söylemi kullanmayı alışkanlık haline kimlerin getirdiğini görmek isterseniz, mensubu olduğunuz partiye ve ittifakınıza bakmanız yeterli olacaktır

25 Haziran 2019 10:40

T24

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Twitter’da paylaştığı videoya tepki gösterdi. Yeneroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İstanbul’a giriş görüntülerinin İzmir Marşı’yla tersten oynatıldığı videoyla ilgili “Vatandaşlarını düşman gören ve hiçbir zaman demokratik eşitliği kabullenmemiş bu anlayış Türkiye'ye on yıllarca çok çektirdi. Ne zaman aşacaksınız bu kini, bu nefreti” yorumunda bulundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, seçimden birkaç gün önce İstanbul’a gelmişti. Bahçeli'nin Ankara'dan İstanbul'a gelişinin görüntüleri, Mehter Marşı’yla montajlanarak MHP'ye ait sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu da Twitter’da dün akşam Bahçeli’yi ters ters İstanbul’dan çıkarken gösteren bir video paylaştı. Videoda müzik olarak da Mehter Marşı yerine İzmir Marşı kullanıldı.

"Ne zaman aşacaksınız bu kini, bu nefreti?"

AKP’li Yeneroğlu ise Kaftancıoğlu’nun paylaşımına tepki gösterdi. Kaftancıoğlu’na hitaben “Daha iki gün tahammül edemediniz ve yine bildik kadim ezberlere başladınız” diyen Yeneroğlu, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarını düşman gören ve hiçbir zaman demokratik eşitliği kabullenmemiş bu anlayış Türkiye'ye on yıllarca çok çektirdi. Ne zaman aşacaksınız bu kini, bu nefreti?

Birbirimizi işgalci Yunan metaforu üzerinden denize dökme çabasından vazgeçemediğimiz sürece, demokrasimizi ilerletemeyiz. Çünkü bir ülkenin demokrasisi, ancak toplumununun karşılıklı güven ve dayanışması nispetinde gelişebilir. Tahammülsüzlükleri aşabildiğimiz nispette yol alırız.”

"Mensubu olduğunuz partiye ve ittifakınıza bakmanız yeterli olacaktır"

Kaftancıoğlu da Yeneroğlu’nun yazdıklarına şöyle yanıt verdi:

"Sn. @myeneroglu siyaseti kinle, nefretle, hedef göstermeyle değil hicivle, gülümsemeyle yapalım diye paylaştığım bu videodan çıkardığınız yorumlarınıza katılmam mümkün değildir. Videoda vatandaş değil düşmanlaştıran anlayış hedef gösterilmeden hicvedilmiştir.

“Vatandaşı ayrıştırma, düşmanlaştırma, iftira ve montajlarla siyasetçileri hedef gösterme ve belki de en önemlisi nefret söylemi kullanmayı alışkanlık haline kimlerin getirdiğini görmek isterseniz eğer mensubu olduğunuz partiye ve ittifakınıza bakmanız yeterli olacaktır. Saygılarımla.”