Gündem

Kerem Kınık'ın danışmanının dernek binası İBB'ye ait çıktı

20 Nisan 2023 11:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) gayrimenkulleri AKP döneminde vakıf ve derneklere tahsis edildi. Şimdi de kentin en önemli noktalarından birindeki tarihi binanın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın danışmanı AKP’li İsmail Hakkı Turunç’a tahsis edildiği ortaya çıktı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, İsmail Hakkı Turunç, 2006 yılında İSRA Uluslararası Dayanışma ve Yardım Derneği adı altında bir dernek kurdu. Bu derneğin merkezi ise İstanbul’un Fatih ilçesindeki Cerrahpaşa Mahallesi’nde bulunuyor. Ancak derneğin kullandığı Fatih’teki tarih ahşap binanın İBB’ye ait olduğu belirlendi.

İBB, tarihi binayı AKP döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiraladı. Ardından bu binanın AKP’li Turunç’un derneğine tahsis edildiği ortaya çıktı. Turunç çok uzun bir süredir de tarihi binayı kullanıyor. Dernekte özel toplantılar düzenleniyor ve çocukların da bu binada yatılı olarak kaldığı ifade ediliyor. Binanın içinden çekilen fotoğraf ve videolarda da Turunç’un bu binayı adeta bir “dergâh ve tarikat merkezi” gibi kullandığı anlaşılıyor.

15 Temmuz Derneği’nin de başkanı

AKP’li Turunç, şimdi Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın danışmalığını yapıyor ve aynı zamanda depremin ardından çadır satan Kızılay’ın Kızılay Çadır ve Tekstil Anonim Şirketi’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Turunç, yaklaşık bir yıldır da 15 Temmuz Derneği’nin başkanlığını yürütüyor.

Turunç daha önce AKP’li Fatih Belediyesi’nde belediyesi başkan yardımcılığı yaptı ve görevinden istifa eden AKP’li eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da danışmanıydı.