Gündem

AKP'li Savcı Sayan'dan market fiyatları tepkisi: Bu komploya devlet "dur" demeli!

15 Haziran 2024 08:44

AKP'li eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, kilosu 475 lira olan peynir fiyatlarına tepki göstererek, "Maliyetle satış fiyatı arasında uçurum var. Devlet en kısa zamanda bu vicdansızların zulmüne dur demeli..." dedi. 

AKP'li Savcı Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda market fiyatlarına tepki gösterdi. 

Sayan, şunları kaydetti:

"1 kg peynir 476 TL demek ki; emeklilerimiz ayda bir teneke peynirin bedeli kadar maaş alıyorlarmış... Hiç kimse bana bu uçuk fiyatı maliyetlerin yüksekliği ile izah edemez.. 5 kg inek sütünden 1 kg peynir çıkar... Onun üstüne hangi giderleri eklerseniz ekleyin 476 olamaz. Bu, ekonomiye bilinçli bir şekilde tasarlanmış bir komplodur, kumpastır... Ülkenin ekonomisini bozmaya yönelik düşmanların iş birliğidir. Başka hiçbir şey demiyorum...

Peynir sadece bir örnek. Bugün onlarcasını gördüm... Maliyetle satış fiyatı arasında uçurum var. Devlet en kısa zamanda bu vicdansızların zulmüne dur demeli... Büyük cezalar kesmelidir... Ben Ağrı’da 30 tane zincir market şubesi kapattım... Yeni açılımlara da izin vermiyordum... Bunun için bedeller ödedim olsun, bedeli ödeyelim ama Vicdanımız rahat olsun..."