Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan deprem konutu açıklaması: Hak sahipliğinden feragat ettim

Tayyar, söz konusu konutta kardeşinin yaşayacağını öne sürmüştü

12 Şubat 2024 16:10

Gaziantep'te kendisine deprem konutu çıkan eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, açıklama yaparak, "Hak sahipliğinden feragat ettim." dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 4 Şubat’ta "Gaziantep Deprem Konutları Kura Çekimi" düzenledi. Kura çekiminin İslahiye ilçesi bölümüne gelindiğinde ise ekranda Şamil Tayyar’ın adı belirdi. Tayyar’a 5’inci katta 2+1 daire çıktığı açıklandı. Tayyar, “Hak sahibi olarak başvurduk, 85 metrekare 2+1 ev çıktı. Kardeşim oturacak” demişti.

Ancak tepkilerin ardından Tayyar sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaparak ev hakkından feragat ettiğini duyurdu. Tayyar şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef, kuradan çıkan ve bedeli mukabili satılacak 85 metrekarelik kasaba evi, bir siyasi istismara dönüştü. Haksız da olsa bu istismarın, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin gayretine gölge düşürmesini, bize gönül veren tek bir dostumuzun bile yüreğinde şüphe oluşmasını istemem. Bu sebeple hak sahipliğinden feragat ettim. Dilerim, konteynerde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin ahı da ömür boyu istismarcıların peşini bırakmaz.”