Politika

AKP'li Salih Cora: Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı resen açılan kamu davaları üzerinden yargıyı eleştirmenizi doğru bulmuyorum

"Sizin hangi yargıyı özlediğinizi çok iyi biliyoruz"

15 Kasım 2022 22:29

AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora, "Kemal Kılıçdaroğlu'na, Meral Akşener'e hakaretlerden dolayı kaç dava açıldı? Kaç tane şehit yakını, gazi bu şikayetlerden dolayı yargılanıyor? Bunlar hiçbir şekilde mevzu olmuyor ama Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı resen açılan kamu davaları üzerinden yargıyı eleştirmenizi, yargıya hakaret etmenizi doğru bulmuyorum" dedi.

AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, muhalefetin Cumhurbaşkanına hakaret davalarına ilişkin eleştirilerine yanıt verdi. 

"Sizin hangi yargıyı özlediğinizi çok iyi biliyoruz"

Cora, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda şu açıklamaları yaptı: 

"Sizin hangi yargıyı özlediğinizi çok iyi biliyoruz. Biz, sizin önce idam edip sonra da yargılama yapan İstiklal Mahkemelerinizi iyi biliyoruz. Bu ülkede yalanlarla, dolanlarla bu ülkenin iradesini temsil eden Başvekilimiz Adnan Menderes'i nasıl idam ettiğinizi ve onu idam ederken 'Hangi maddeden yargılanıyorum' diye sorduğunda, 'Bunu bana değil, sizi buraya tıkan iradeye sorun' diyen bir yargıyı özlediğinizi de biliyoruz. 12 Eylül'de bir sağdan bir soldan cezaevlerine doldurduğunuz, yaşını büyülterek idam kararı verdiğiniz mahkemeleri de biliyoruz. Sırf kılık kıyafetten dolayı yargısız infaz yapan, asker çağırdığında koşa koşa brifing almaya giden 28 Şubat yargıçlarını özlediğinizi çok iyi biliyoruz.

Burada her defasında Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret nedeniyle açılan kamu davaları gündeme getiriliyor. Peki niye araştırmıyorsunuz, Kemal Kılıçdaroğlu'na, Meral Akşener'e hakaretlerden dolayı kaç dava açıldı? Kaç tane şehit yakını, gazi bu şikayetlerden dolayı yargılanıyor? Bunlar hiçbir şekilde mevzu olmuyor ama Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı resen açılan kamu davaları üzerinden yargıyı eleştirmenizi, yargıya hakaret etmenizi doğru bulmuyorum."