Politika

AKP'li Özkaya fahiş fiyatları eleştirenlere böyle yanıt verdi: Nasıl ki 146 bin liradan 5 milyon liraya otomobil varsa, 5 liradan 20 liraya kadar domates de var

AKP'li Özkaya, domates fiyatlarını paylaşan Çapa'yı, "gerçekleri çarpıtmakla" suçladı

09 Ekim 2021 12:35

AKP Anayasa Komisyonu Başkanvekili, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, domates örneği üzerinden market fiyatlarını eleştiren işletmeci İzzet Çapa'nın paylaşımını alıntılayarak, "gerçeği çarpıttığını" savundu. AKP'li Özkaya, pazarda 10-15 çeşit domates olduğunu savunarak, "Nasıl ki 146.900 TL’den 5.000.000 TL’ye kadar binek otomobil varsa 5 TL’den 20 TL’ye kadar domates de var…" dedi. 

İzzet Çapa, "Domates... Bizim mutfağın olmazsa olmazı... Bütün yemeklerin alt yapısı... Kahvaltı sofralarının baş tacı... Menemenin harcı... Almış başını gitmiş.... Hem de ne gitmek... Domates... Ateş pahası... Bu fiyatlar... Hakikaten olacak iş değil... Ve bu gidiş vallahi gidiş değil..." notuyla, 18 ila 23 lira arasında değişen market fiyatlarını paylaştı. 

AKP'li Özkaya ise paylaşıma verdiği yanıtta, İzzet Çapa'nın insanları kışkırtmak istediğini savundu.  AKP'li Özkaya, şu ifadeleri kullandı: 

"Eğer muhalif bir tip iseniz, iktidara karşı insanları kışkırtmak istiyorsanız gerçeği çarpıtarak böyle provakasyon yapabilirsiniz… Pazarda en az 10-15 çeşit domates var. Nasıl ki 146.900 TL’den 5.000.000 TL’ye kadar binek otomobil varsa 5 TL’den 20 TL’ye kadar domates de var…"

Twitter kullanıcıları tepki gösterdi

AKP'li Özkaya'nın yorumuna çok sayıda tepki geldi. Tepkilerden bazıları şöyle: