Politika

AKP'li Özhaseki: Kılıçdaroğlu birçok konuşmasında, "AB Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nı tanıyacağız" diyor; bu Türkiye’de bölücülüğün ilk adımıdır

03 Şubat 2023 09:01

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Millet İttifakı'nın açıkladığı “Ortak Politikalar Metni”ni de değerlendirdi. 

Özhaseki, Hürriyet yazarı Hande Fırat'a yaptığı açıklamada, "Kemal Kılıçdaroğlu metne yazdıramamış ama birçok konuşmasında, ‘AB Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nı tanıyacağız’ diyor. Bu Türkiye’de bölücülüğün ilk adımıdır" düşüncesini savundu. 

Özhaseki, şunları söyledi:

“Altılı Masa’nın başlığı bence, ‘Lafontaine’den Masallar.’ Cek, cak ve bol keseden vaat var. Nasıl yapacakları konusunda ise tek bir cümle yok.

Baştan sona ABD ve AB’yi etkilemek, aferin almak amacındalar. ‘Beklediğinizi yapıyoruz abi’ gibi ezik bir durum.

HDP’nin gönlünü almaya yönelik ifadeler var. Kayyum ataması duracakmış... Anayasa ve yasaya göre, ‘Terör konusunda soruşturma ve kovuşturma görenlere görevden el çektirilir’. Yani onları orada tutamazsanız. Tutarsanız İçişleri Bakanı Yüce Divan’da yargılanır.

HDP’li belediyelerde; HDP’li başkanlar önce şehit yakınlarını işten attılar, dağdakilerin yakınlarını işe aldılar, para toplayıp örgüte yardım ettiler. Adeta terör örgütü PKK’nın lojistik üssü gibi çalıştılar."

Özhaseki ayrıca, üç dönem kuralının uygulanması gerektiğini belirterek, “AK Parti’de yenilenme arzusu her zaman en üst seviyededir. Genelde yüzde 60 oranında bir yenilenme olur. Ben de üç dönemliklerden biriyim. Benim şahsi hedefim bir kere daha aday olmamak" ifadesini kullandı. 

Haberin tamamı için tıklayın.