Gündem

Özhaseki: Derelerin içerisine on yıllardır yapılan binaları gözardı ederseniz ağlamakla karşı karşıya gelirsiniz

''Herkes tabiatı tahrip ediyor, tabiat da dönüp insanoğlundan intikam alıyor''

23 Ağustos 2020 16:44

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Giresun'daki sele ilişkin, "Karadeniz tarafında o kadar çok derelerin içerisine, bina yapılmaması gereken yerlere on yıllardır yapılan binalar var. İşte onları siz gözardı ederseniz yarın bir gün de ağlamakla karşı karşıya gelirsiniz" dedi.

AKP'li Özhaseki küresel ısınma için de "sadece bilimsel toplantılarda, sosyetenin konuştuğu bir hadise değil, bir gerçeklik" ifadesini kullandı. 

Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) yapımı devam eden ve yüzde 40'ı tamamlanan ERÜ Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Özhaseki burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Giresun'daki selde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek, hadisenin son derece üzücü olduğunu belirtti.

Küresel ısınmanın artık bir gerçek olduğunu bilip ona göre davranılması gerektiğine işaret eden Özhaseki, şunları kaydetti:

"Herkes tabiatı tahrip ediyor. Tabiatı tahrip ettikçe tabiatın dengesi bozuluyor. Tabiat da dönüp insanoğlundan intikam alıyor. Çok net. Küresel ısınma dediğimiz şey sadece böyle bir konuşma ya da bilimsel toplantılarda sosyetenin konuştuğu bir hadise değil, bir gerçeklik. Bu gerçekliği bilerek yaşamak durumundayız. İkincisi, Karadeniz tarafında o kadar çok derelerin içerisine, bina yapılmaması gereken yerlere on yıllardır yapılan binalar var. İşte onları siz göz ardı ederseniz yarın bir gün de ağlamakla karşı karşıya gelirsiniz. Müthiş şekilde acı verici, hüzün verici bir olay."