Gündem

AKP'li Metiner: Herkesi kucaklamak da neyin nesi?

"Eline geçseniz sizi kıtır kıtır doğrayacak insanlar bir bakıyorsunuz 'sevgi pıtırcığı' olup çıkmışlar karşınıza"

16 Mayıs 2019 09:38

Eski AKP İstanbul Milletvekili ve Star yazarı Mehmet Metiner, 'herkesi kucaklamak' söylemiyle ilgili olarak bir değerlendirme yaptı. Metiner, "Hiç kimse bizden bu ülkeye, bu vatana, bu millete, bu milletin değerlerine düşmanlık edenleri sevmemizi ve kucaklamamızı beklemesin. Bunun dışındaki herkese yüreğimiz de kucağımız da ardına kadar açıktır" dedi.

Metiner,  "Herkesi kucaklamak da neyin nesi?" başlığıyla yayımlanan yazısında 'herkesi kucaklamak' söyleminin hem gerçekliği hem de geçerliliği olmayan kof bir iddia olduğunu savundu. Metiner şunları kaydetti:

“Herkesi kucaklamak”,  hem gerçekliği hem de geçerliliği olmayan kof bir iddia. “Kimseyi ayırmadan herkesi sevmek!” gibi... Hiç lafı eveleyip gevelemeden belirteyim: Son zamanlarda imal edilmiş bazı kişiliklerin dili bu tür sureten sevgi söylemleriyle dolu. “İnadına sevgi” diyenler bir bakıyorsunuz sizi imha edilmesi gereken düşman olarak görüyor. Size karşı tarifsiz bir öfkeyle dolu. Size karşı kalbinde zerre kadar sevgisi yok. Eline geçseniz sizi kıtır kıtır doğrayacak insanlar bir bakıyorsunuz “sevgi pıtırcığı” olup çıkmışlar karşınıza. 

Erdoğan’ın şahsında onun gibi düşünen herkesi düşmandan beter görenler bir bakıyorsunuz yavuz hırsız misali bir de “ötekileştiriliyoruz!” yalanı üzerinden kin ve nefret duygularını örtmeye çalışıyorlar. Yetmezmiş gibi kendi cürümlerini üstünüze boca ediyorlar utanmadan.

Yazının tamamı için tıklayın