Gündem

AKP'li Metiner'den Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Arınç'a: Hükümeti ve Erdoğan'ı itibarsızlaştırma operasyonu yapıyor

14 Eylül 2019 11:01

Eski AKP milletvekili ve Star yazarı Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın yerine kayyım atanarak görevden alınan HDP'li Ahmet Türk için kullandığı ifadelerin "hükümeti ve Erdoğan'ı itibarsızlaştırma operasyonu" olduğunu iddia etti. Metiner, "Ahmet Türk’ü kişisel tanışıklıklar üzerinden savunup Erdoğan Hükümetinin kararını ve siyasasını içerden itibarsızlaştırmaya çalışmak iyi niyetle zinhar bağdaşmaz" dedi. 

Metiner'in "Kaftancıoğlu ve Ahmet Türk meselesi" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle: 

(...) Ahmet Türk meselesi sadece Ahmet Türk meselesi değildir. 

Bu bir sistem meselesidir. 

PKK’nın bizzat tayin edip yönlendirdiği ve doğrudan kayyımları/komiserleri marifetiyle yönettiği bir sistemi görmezlikten gelip “Ahmet Türk’ü tanırım, şöyle barışçıldır, böyle iyidir!” demek, Erdoğan başkanlığındaki hükümetin aldığı doğru bir kararı içerden sabote etmeye yöneliktir. 

Bu düpedüz bir itibarsızlaştırma operasyonudur. 

Bu içerden yapılan siyasi sabotaja karşı çıkmanın Ahmet Türk için denilen o laflara karşı çıkmak anlamına gelmediğini söylemeye bile gerek yok. 

Başkan Erdoğan Hükümetinin aldığı bu karar Ahmet Türk’ün şahsıyla ilgili değildir; Ahmet Türk’ün de içinde bulunduğu PKK yönetim sistemiyle alakalıdır. 

Ahmet Türk’ü kişisel tanışıklıklar üzerinden savunup Erdoğan Hükümetinin kararını ve siyasasını içerden itibarsızlaştırmaya çalışmak iyi niyetle zinhar bağdaşmaz. 

Yazının tamamı için tıklayın