Gündem

AKP'li Mamak Belediyesi'nin çalışanları iş bıraktı: Maaş zamları yetersiz, kabul etmiyoruz

08 Ağustos 2023 14:28

Ankara’da AKP'li Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları , verilen temmuz zammını düşük buldukları için iş bıraktı.

sendika.org'un haberine göre; Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş üyesi işçilerin zam öncesindeki maaşları asgari ücretin altında kalmıştı. Bir işçi 10 bin 500 lira maaş aldıklarını ve en düşük ücretin 17 bin 500 liraya, vasıflı işçiler için de 20 bin liraya çıkarılmasını talep ettiklerini ifade etti. İşçi, Ankara’da kiraların 8-10 bin lira bandına çıktığını, 13 bin 500 lirayla geçinmenin mümkün olmayacağını söyledi.

İş bırakma ve iş yavaşlatma eylemlerinin Çevre Koruma ve Fen İşleri Müdürlüklerine bağlı işçilerin katıldığını ifade eden Mamak Belediyesi işçisi, talepleri karşısında henüz bir adım atılmadığını ekledi. İşçiler talepleri kabul edilmezse yarın da iş bırakmaya devam edecekler. Sendikalarına da tepki gösteren işçiler, sendika uzmanlarının ve yöneticilerinin telefonlarına çıkmadıklarını ifade etti.

İşçilere destek paylaşımında bulunan CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı sosyal medya hesabından çalışanların iş bırakma grevinin haberini paylaşarak, "Emeklilere sosyal yardım verdi diye @mansuryavas başkanı eleştirenler emekçi düşmanı olduklarını bu kez de Mamak Belediyesi'nde gösterdiler. Sabredin emekçi kardeşlerim! Sizleri, sefalet ücretine mahkum eden @MuratKoseMamak yönetiminden kurtarmaya az kaldı" notunu düştü.

Ne olmuştu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından emeklilerin durumlarına işaret ederek, "İnsanı önceleyen belediyecilik darda olanın yanında olmaktan geçer. Emeklilerimizin durumlarında bir iyileştirme yapılamadı. Bu yüzden şartları uyan tüm emekli hemşehrilerimiz sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyemize başvurabilirler." şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise Yavaş'ın paylaşımını alıntılayarak, "Halkı istismar etmeyi belediyecilik zanneden Sn Yavaş’a yazıklar olsun" diye yanıt vermişti.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin işçi maaşları konusunda suçladığı Mansur Yavaş ise, dün işçiler tarafından davul zurna ile karşılanmıştı.

TIKLAYIN-AKP'li Murat Köse'den emeklilere destek olacağını açıklayan Mansur Yavaş'a "istismarcılık" suçlaması