Gündem

AKP'li Kurtulmuş: Türkiye'nin önlenemeyen yükselişini yaşıyoruz; yedi düvel karşımıza geçmiş Türkiye'yi yolundan çevirmeye çalışıyor

14 Kasım 2020 19:55

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin önlenemeyen yükselişini yaşadığımız bir dönemden beraber geçiyoruz. Yedi düvel karşımıza geçmiş bütün bu coğrafyalardaki gelişmelerde Türkiye'ye fren yaptırmaya, Türkiye'nin önünü kesmeye, Türkiye'yi yolundan çevirmeye çalışıyor" dedi.

AKP Arnavutköy 5. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Kurtulmuş, Kongre döneminin kritik bir sürece denk geldiğini ifade ederken, şu ifadeleri kullandı:

"Kongre döneminin kritik bir sürece denk geldiğini ifade eden Numan Kurtulmuş, "Dünyada siyaseten, ekonomik bakımdan, uluslararası ilişkiler bakımından, toplumsal düzen bakımından hatta halkların milletlerin kendi aralarındaki ilişkiler bakımından yeni bir döneme girmekte olduğumuza hiç şüphe yoktur. Her şey yeniden yapılıyor, yeniden yapılanıyor.

"Böyle bir ortamda özellikle dünyanın tarih boyunca merkezi olan Türkiye'nin içerisinde yaşadığı bu coğrafya yani Kafkaslar, Mezopotamya, Balkanlar, Akdeniz ve Karadeniz, bu bölgede, Türkiye'nin de merkezinde olduğu bu bölgede de her şey yeniden yapılanıyor. İçerisinde bulunduğumuz süreci çok iyi okumak ve anlamak mecburiyetindeyiz.

"Yedi düvel karşımıza geçmiş Türkiye'yi yolundan çevirmeye çalışıyor"

"Türkiye açısından içerisinde bulunduğumuz dönemin adını koymak gerekirse, Türkiye'nin önlenemeyen yükselişini yaşadığımız bir dönemden beraber geçiyoruz. Yedi düvel karşımıza geçmiş bütün bu coğrafyalardaki gelişmelerde Türkiye'ye fren yaptırmaya, Türkiye'nin önünü kesmeye, Türkiye'yi yolundan çevirmeye çalışıyor. Türkiye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı ve ferasetli liderliğiyle yoluna devam ediyor."

Oruç Reis araştırma gemisi ile Oruç Reis'e eşlik eden firkateynlerden bahseden Numan Kurtulmuş, "Oruç reis ve diğer gemilerimiz Akdeniz'de bütün bu baskılara rağmen aramalarını yapıyorlar. Kanuni İstanbul'dan törenle çıkarak Karadeniz'e gitti. Karadeniz'de Allah'ın izniyle daha çok doğalgaz ve petrol rezervleri bulacaktır. Oruç Reis gemisi gidiyor hem de en çok baskılara uğradığımız günlerde. Yanında firkateynler, üstünde Türk helikopterleri onun üstünde de Türkiye'nin savaş uçakları bu fotoğraf Türkiye'nin önlenemeyen yükselişinin fotoğrafıdır" şeklinde konuştu. (DHA)