Gündem

AKP'li Kocaeli Belediyesi'ne 4 günde izin çıktı; deniz doldurulup cami inşa edilecek

17 Kasım 2022 14:39

Türkiye'nin en borçlu Belediyesi olan AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 106 milyon TL harcayarak denizi dolduracağı projeye bakanlık 4 günde onay verdi. 

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 14 Kasım tarihinde İzmit sahiline yapacağı “Fuar, Panayır, Festival ve Cami Amaçlı Dolgu Alanı” projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yaptı. Başvuruyu inceleyen bakanlık, 4 gün sonra (17 Kasım’da) proje için “ÇED Gerekli değil” kararı verildiğini açıkladı.

Sözcü'den İsmail Arı'nın haberine göre, Belediyenin hazırladığı ÇED raporunda projenin toplam maliyetinin 105 milyon 142 bin lira olduğu ve bu rakamın içinde fuar, panayır, festival ve cami projesinin maliyetinin yer almadığı belirtildi.

Raporda NCİTY AVM, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi binası ve Sabancı Kültür Sitesi binası arkasında kalan alanda 40 bin 140 metrekarelik alanda dolgu çalışması yapılacağı açıklandı. Dolgu alanın gerisinde kalan kısım ile beraber toplam 236 bin 588 metrekarelik alanda fuar, panayır, festival ve cami yapılması planlandığı belirtildi.