Gündem

AKP'li Keşir, EŞİK'i hedef aldı: LGBT penceresinden bakarak zihninizde kurduğunuz sefil kurgularınızla sizi baş başa bırakıyorum

03 Ekim 2023 21:10

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, "Anayasa'da aile kurumuna yönelik düzenleme çalışmasına LGBT penceresinden bakarak zihninizde kurduğunuz sefil kurgularınızla sizi baş başa bırakıyorum. Bizim tek gayemiz kadın, erkek, çocuk, yaşlı tüm bireylerini hem tek tek hem de kurum olarak aileyi korumak, güçlendirmek" dedi. 

100'e yakın EŞİK gönüllüsü, 'Kadınlar Meclis'te' sloganıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) ziyaret etti. Gönüllüler, Meclis basın odasında CHP, EMEP, YSP ve TİP’li kadın vekillerle birlikte yaptıkları basın toplantısından sonra meclis bahçesinde de çok sayıda kadın vekil ve bazı partilerin kadın birimleri sorumluları ile birlikte basın açıklaması yaptı.

EŞİK'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

"Seçimlerden önce “başörtüsüne güvence” söylemiyle meclise getirilen anayasa değişiklik önerisiyle, başörtülü başörtüsüz tüm kadınların eğitim hakkından çalışma hakkına kadar tüm haklarının adım adım yok edileceği bir toplum hayali ortaya dökülmüştür. Kadınların ne giyeceklerinin, nasıl giyineceklerinin Anayasa konusu yapılması başlı başına hem kadınlara hem de Anayasa’ya saygısızlıktır. Devletin Anayasal görevi tüm bireylerin hak ve özgürlüklerini korumaktır. Kadınları başörtülü başörtüsüz diye ayırmak eşitlik ve laiklik ilkelerini Anayasa’dan silmek demektir."

TIKLAYIN - EŞİK gönüllüleri, "Kadınlar Meclis'te" sloganıyla TBMM'yi ziyaret etti

"Hem kadın güçlensin hem aile bütünlüğü korunsun diye çalıştık"

Keşir, yaptığı yazılı açıklamada, bugün kadın temsil oranının Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesinde olduğu Gazi Meclis'te "kadın hakları savunucusu olduğunu ifade eden bir grubun" açıklama yaptığını belirterek EŞİK'i hedef aldı.

Keşir, EŞİK'in açıklamasında altını çizdiği haklara ilişkin; Anayasa'ya "kadın-erkek eşittir" hükmünü ekleyen, Medeni Kanun'da eşlerin eşitliğine vurgu yapan, "eşit işe eşit ücret" ilkesini kanunlaştıran AK Parti'nin, "kazanılmış haklara göz diktiğinin" söylendiğini aktararak, "Siz nerede yaşıyorsunuz, elinize 50 yıl evvel tutuşturulan metinleri mi okuyorsunuz hala? Bıktık sizin tutarsız, bağnaz ezberlerinizden" dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin, kadın erkek omuz omuza tüm bunları gerçekleştirdiğini savunan Keşir, şunları söyledi: 

"Siz görseniz de görmeseniz de bunları ve daha pek çok düzenlemeyi biz yaptık. Anayasa'da aile kurumuna yönelik düzenleme çalışmasına LGBT penceresinden bakarak zihninizde kurduğunuz sefil kurgularınızla sizi baş başa bırakıyorum. Bizim tek gayemiz kadın, erkek, çocuk, yaşlı tüm bireylerini hem tek tek hem de kurum olarak aileyi korumak, güçlendirmek. Sizin kadın hakları ve aile bütünlüğünü korumayı, karşı karşıya getiren dikotomik sığ dünyanız, AK Parti'nin yaklaşımını asla anlayamaz. Kadın hakları ve aile bütünlüğü birbirinin hasmı, rakibi, alternatifi değildir. Hem kadın güçlensin hem aile bütünlüğü korunsun diye çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Kadın hakları hiçbir ideolojinin aparatı değildir, olamaz."