Politika

AKP'li Karahocagil: Kadına şiddete karşı yasal altyapıyı güçlendirdik

"Şiddet önleme ve izleme merkezlerini 81 ilimize yaygınlaştırdık"

21 Kasım 2022 19:02

AKP Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, kadına şiddete karşı yasal altyapıyı güçlendirdiklerini belirtti.

Karahocagil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında; AK Parti hükümetlerinin, büyüyen ve gelişen bir Türkiye için aile ve toplumu her zaman ön planda tuttuğunu söyledi.

'Güçlü aile, güçlü Türkiye' sloganıyla her zaman vatandaşın yanında yer aldıklarını söyleyen Karahocagil, aile bütünlüğünü korumayı ve çocukların ailelerinden kopmamalarını sağlamak için aile odaklı hizmet modellerine öncelik verdiklerini ifade etti.

Karahocagil, ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2002-2022 döneminde yaklaşık 544,9 milyar lira tutarında sosyal yardım yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Kadına şiddete karşı yasal altyapıyı güçlendirdik. 2002'de ülkemizde 11 kadın konukevi 283 kapasite ile hizmet veriyorken bugün 149 kadın konuk evimiz 3 bin 624 kapasite ile hizmet sunuyor. Şiddet önleme ve izleme merkezlerini 81 ilimize yaygınlaştırdık. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 2,6 milyona yakın er ve erbaşa, kamu görevlisine, din görevlisine, sağlık görevlisine, kolluk görevlisine eğitim ve seminerler verdik."